Diyarbakır Analarına Hatay’dan Destek

0
168

Vatan Partisi Hatay İl Örgütü çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve 15 gündür Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır analarına destek için imza masaları açtı.

Uzun Çarşı yanında ve alt çarşı olarak bilinen yerde açılan imza masalarına halkın ilgisi yoğun oldu. Halk binlerce imza vererek “Diyarbakır il binası önünde oturma eylemine başlayan ve çocuklarını isteyen anaların acılarını paylaşıyor ve onların bu mücadelesini destekliyoruz. Vatan Partisinin açtığı imza kampanyasına da destek veriyoruz” diyerek imzalarını verdiler ve desteklerini belirttiler.

Diyarbakır analarının PKK’ya karşı mücadelesini destekleyen Vatan Partisi Öncü Kadın adına bir basın açıklaması yapan Serap Serap Zelal, Diyarbakır analarının bölücü örgüte karşı önemli bir mücadele başlattığını ve bu mücadeleyi başaracaklarına inançlarının tam olduğunu belirterek; “Bugün Antakya meydanında HDP/PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan annelerin acılarını ve feryatlarını paylaşmak için toplandık. Diyarbakırlı anneler 15 gündür evlatlarını geri almak için nöbet tutuyorlar. Anadolu’nun bu cesur kadınları evlatlarını ve vatanlarını savunuyorlar. Türkiye’nin sesi oldular. Türk anneleri de bu haklı davanın yanındadır. Evlatları dağa kaçırılıp, terörist olarak yetiştirilmek istenen anneler HDP binasından çocuklarını alıncaya dek ayrılmayacaklarını bütün dünyaya haykırmışlardır.

Biz Vatan Partili Öncü Kadınlar olarak Diyarbakırlı annelerin yanında olduğumuzu bir kez daha yeniliyoruz. Bütün kadın kollarını, derneklerini bu acılı annelere destek olmaya çağırıyoruz. PKK’nın siyasi örgütü olan ve masum çocukları kandırıp, dağa götüren HDP’nin kapatılmasını talep ediyoruz. HDP kapatılsın, Diyarbakırlı annelerin çocukları geri verilsin. Bunun için Antakyalıları, Diyarbakır annelerini destek vermek için açtığımız imza kampanyasına destek veremeye davet ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here