Dingil; “Mevkiler Makamlar Geçici Önemli Olan Hizmet”

0
108

Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi tatilin ardından dün Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Üç maddelik gündemle toplanan belediye meclisinde ilk olarak gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Geride bıraktığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurban Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlayan Başkan Dingil ve meclis üyeleri, önümüzdeki günlerde idrak edilecek olan Gadir Hum Bayramını da tebrik etti.

“Üretken Bir Belediye Dönemi Geçirelim”

İlk olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “Bizim hem meclis olarak, hem ülke olarak, hem birey olarak her birimizin bu ülkenin yükselmesi, üretimde bulunması için lazım gelen ne varsa, elimizden geleni yapmak durumundayız. Bu anlayış ve şiarla meclisimiz olabildiğince dolu gündemle toplansın. Bu kente ne verebileceğimizin çalışmasını el birliğiyle yapalım ve üretken bir belediye dönemi geçirelim. Halkımızın en temel sorunlarını bu vesileyle de çözelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Abit Erol da; “Bugünden itibaren bütün meclisimizle birlikte diğer belediye çalışanlarımızla birlikte, kim İskenderun’a neyi yapmayı planlıyor ise, bunun tartışılmasında ve uygulamaya konulması konusunda el birliği ve güç birliğini ilan etmenizi bekliyorum. Bütün bu çalışmalar içerisinde bizlerin ve belediye çalışanlarının görüşleri olsun. Bunu hayata geçireceğinize inanıyor ve bekliyorum” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Emir Selim Yazar da, İskenderun’la ilgili genel birkaç konuya değindi. Tatil günlerinde yeterli temizlik yapılmadığını savunan Yazar; “Özellikle tatil günlerinde, geçtiğimiz Kurban Bayramında çöp sorunu yaşandı. Katı Atık Birliği ve İskenderun Belediyesinin denetim mekanizmasının burada yeterli bir işlem ve faaliyette bulunmadığını düşünüyorum. Sonuçta böyle özel günlerde temizlik işlerinin gerekirse fazla mesai ve nöbet usulüyle fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eski itfaiye binasına da bir çözüm bulunmalı bir düzene sokulmalı. Kızılay’ın huzur evi yapım projesi varmış. Bütçe ayrılmışsa, İskenderun’da uygun bir yerde huzur evinin yapılması konusunda da destek oluruz” şeklinde konuştu.

MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da söz alarak kentle ilgili yaşanan bazı sıkıntılara yanıt istedi. Yıldırımtepe Mahallesi’ne taziye evi yapma çalışmalarının akıbetini soran Yavuz; “Yıldırımtepe Mahallesi sakinleri bu konuyu özellikle mecliste gündeme getirmemizi istedi. Taziye evinin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Ayrıca Meslek lisesinin yan tarafı iki kere asfalt yapıldı ve şu an yeniden kazı yapıldı. Bununla ilgili aynı sokaklarda ikişer üçer kere neden kazı yapılıyor? Okullar açılırken, yağmurla beraber okul önleri perişan durumda olacak. Trafik konusunda zaten durumumuz belli. Geçen haftalarda Numune Parkında, oradaki tesisi çalıştıranlarla vatandaşlar arasında bir anlaşmazlık olmuş. Oraya İskenderun Belediyesi’nin tabelasını koyarsak daha iyi anlaşılır. Sanki orası özel bir yermiş gibi gözüküyor. Bir de Meydan Mahallesindeki köprülerin bitiş tarihleri ne zaman olacak? Okullar açılıyor oradaki insanlar daha çok perişan olacak.

Büyükşehire de bir şeyler söylemek gerekiyor artık. 350 bin metrekarelik parke taşı ihalesi yapmışlar. Bir türlü bu parke işinden çıkamadık. Büyükşehir bir elden biz bir elden halen bitiremedik bu İskenderun’un parkesini asfaltını. Büyükşehirin çalışmaları varsa, Büyükşehir meclis üyelerimiz bize aktarsın lütfen” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Seyfi Dingil de meclis üyelerinin değindiği konulara açıklık getirdi. Başkan Dingil; “Yıldırımtepe Mahallesi taziye evi DSİ’nin yeşil alanında. DSİ’ye yazıyı yazdık, yanıt gelmek üzere. Gelir gelmez oraya bir taziye evi ve hemen yanında spor aletleri yapacağız. Öte yandan, Spor Toto, halı saha, voleybol ve basketbol sahalarından oluşan dört ayrı ünitenin parasını verecek. Biz 11 ünite istedik, dördünü verdiler, devamı da gelecektir. Meslek lisesinin yanını asfalt yapmıştık. Büyük terfi istasyonunun boruları patlamış, E5’in altı olduğu gibi oradan besleniyormuş, HATSU rica etti izin verdik, yeni yaptığımız asfaltı parçaladı, o boruyu değiştirdi. Bayramdan sonra orayı yeniden asfalt yapacağız dedi HATSU. Takip ediyoruz bizde. Meydan mahallesindeki köprünün de kirişlerinin indirilmesi tamamlandı. Gece gündüz çalışılarak, yaklaşık 15 gün içerisinde bitirilecek.

Numune Mahallesindeki parkta düzenlemeler yaptık, pırıl pırıl oldu. Gece gündüz Suriyeliler geliyormuş, rezil etmişler. Sahilde olduğu gibi hasırı alıp kebabını yapıyor çayını, nargilesini içiyor, pisliğini bırakıyor. Hiç para harcamıyor. Bir bardak çay içmiyor. Numune Parkındaki işletmeci tabi ki kazanç bekliyor. Düzgün oturduktan sonra hiçbir sorun yok. Mahallenin yerli halkında sıkıntı yok.

İlçe belediyesi olarak çok iş yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Hemen her sokağa girdik. Önemli olan hizmet. Büyükşehirde yapsın baş tacı, teşekkür ederiz. Engel de olmuyoruz. Önemli olan hizmet yapılması, memlekete bir çivi çakılması. Mevkiler makamlar geçici, tabelaları yan yana koyar beraber de çalışırız. Ben ayrım yapmıyorum.

Huzur evi Büyükşehir ve ilin görevi, bizde üzerimize düşeni yaparız. Eski itfaiye binasını evet dediğiniz gibi yıkalım hatta kat karşılığı verelim. Temizlik konusunda da envitec çalışıyor ama vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımızda biraz daha dikkat ederlerse çevremiz daha temiz olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan; Sarıseki Mahallesi 47 nolu parsel ile Azganlık Mahallesi 106 ve 108 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Aşkarbeyli mıntıkası 5671 nolu orman vasıflı parselde 6292 Sayılı Kanunun 11. Maddesinin 10. Fıkrası uyarınca tapuya tescil edilmiş orman haritalarında hataların düzeltme işlemi yapılacağından, yapılacak çalışmalarda kadastro ekipleriyle bilirkişi olarak görev yapmak üzere isimlerin belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ve 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 22/A Maddesi ile 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda yer alan bina inşaat harcı ve yapı kullanma izni harcına mevzu işlemler sırasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce inşaat izni verebilmek için vadesi geçmiş borcun bulunmadığına ilişkin “emlak vergisi borcu yoktur” yazısı talebinin zorunlu hale getirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliğiyle kabul edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here