DEVA’lı Başkan Hüzmeli Hakarete Sessiz Kalmadı

0
31

“Hatay Halkı Ötekileştirilmektedir”

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, yakın zamanda sosyal medya ünlüsü olduğu bilinen ve Hataylılara ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan Sinem Umaş hakkında dava açtığını açıkladı. Umaş, hayvanlar üzerinden Hatay halkına yönelik “Keşke hepiniz depremde ölseydiniz, vicdansız yaratıklar” şeklinde paylaşımda bulunmuş, bu paylaşım kamuoyunda infial yaratmıştı.

Avukat Hüzmeli, bu paylaşımlara sessiz kalmayarak şahıs hakkında dava açtığını açıkladı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan şahıs hakkında soruşturma açılması için mahkemeye başvuran Hüzmeli gerekçesinde ise, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, alenen hakaret ve sair suçların icra edilmesi nedeni ile yukarıda adı yazılı Sinem Umaş hakkında zincirleme suç hükümlerinin uygulanması sureti aleyhine soruşturma başlatılması ve cezalandırılmasını talep etti.

Huzmeli; “Sinem Umaş isimli medya tarafından tanınan @sinemums isimli Twitter kullanıcısı alenen Hatay Halkına hakaret etmekte ve Hataylılara karşı, sosyal medyadaki paylaşımları ile halkı kin ve düşmanlığa teşvik ederek, Hataylıların diğer şehir insanları tarafından kınanmasına vesile olmakla birlikte, depremde yaşanan acılarla alay etmek sureti ile insanların yaşadığı acı yanında bir kez daha canlarını acıtmaktadır.

Tarafım Hataylı olup, şüphelinin söylemleri tarafımızı ciddi anlamda incitmiştir. Depremde yaşadığımız acılar nedeni ile ikamet edecek imkanı olan bazı hemşerilerimiz bir takım yerlerde yaşamaya, bazıları ise çadır ya da konteyner gibi yerlerde yaşamak sureti ile hayat mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. Ayrıca bilindiği üzere, ne yazık ki Hatay’ da birçok insan yakınlarını ve sevdiklerini kaybetmiş olup, ölüm acısını bile, sürdükleri zorlu yaşam savaşı nedeni ile yaşamadan, hayata tutunmaya çalışmaktaydı.

Fakat sosyal medya hesaplarından sürekli olarak, Hatay’da yaşayan halk ötekileştirilmek sureti ile Türk Vatandaşı oldukları halde, aynı devlete vergi ödedikleri halde, sanki başka ülke vatandaşı gibi lanse edilmektedir. Depremzedelerin yaşadığı acı yetmediği gibi, şüpheli gibi bazı insanların bir takım söylemleri nedeni ile Hatay halkına karşı diğer şehir insanlarımız tarafından öfke ile anılmakta ve Hataylılar şeklinde ifade edilerek, sürekli küçümseyici bir ifade ile Hatay halkı ötekileştirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Hatay’a yönelik her türlü olumsuz duruma karşı aldığı tavır ile kent halkı tarafından tanınan ve sevilen Avukat Hüzmeli’nin bu davranışı vatandaşlardan da büyük destek aldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here