Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Yarın Kutlanacak

0
332

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 1 Temmuz 2018 Pazar günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümünü anlam ve önemine uygun olarak kutlanacak. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Saat: 07.00’da başlayacak, 24.00’da sona erecek.

Bu kapsamda ilk tören Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirilecek. 01 Temmuz 2018 Pazar günü saat 17.00’de Ata’nın manevi huzuruna Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası Çelenkleri’nin sunulmasıyla başlayacak olan buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam edecek. Deniz Ticaret Odası Temsilcisi tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından tören, Atatürk Anıtı arkasında Belediye İskelesi’nden şehit denizciler anısına denize çelenk sunulması ve saygı duruşu ile son bulacak.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla ayrıca, Deniz Kuvvetleri bağlısı modern savaş gemileri, İskenderun Askeri Limanı’nda Saat: 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak. İskenderun Deniz Müzesi saat: 09.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak. Gün boyunca gezi tekneleri ile halka ücretsiz gezi düzenlenecek. Saat 17.30’da Atatürk Anıtı önündeki deniz sahasında lazer ve optimist dallarında yelken gösterisi yapılacak.

Yine saat 17.30’da Anıt Alanı’nda uçurtma şenliği, yağlı direk yarışması, paraşüt ve havi fişek gösterisi, çeşitli ikramlar sunulması ile çocuklara yönelik palyaço gösterisi, boyama defteri ve boyama kalemi dağıtılacak. Saat 21.30’da Atatürk Anıtı ile Yelken Kulübü arasındaki deniz alanında gemiler ile fener alayı düzenlenecek.

Yelken Kulübü ile Atatürk Anıtı önündeki deniz sahasında lazer ve optimist dallarında yelken gösterisi yapılacak. DTO İskenderun Şubesi koordinesinde ise gün boyu gezi tekneleri ücretsiz halka hizmet verecek, çocuklara yönelik uçurtma şenliği, Yağlı direk yarışması, Paraşütle atlama gösterisi, Havai fişek gösterisi, halka çeşitli ikramlar sunulacak. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here