Deniz ve Kıyı Temizlik Çalışmalarına Tekneler de Eşlik Ediyor

0
62

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilk olarak 2015 yılı yaz sezonunda başlatılan ve her yıl Nisan ile Ekim ayları arasında devam eden deniz ve sahil temizlik çalışmaları bu yıl da devam ediyor.

Personeller eliyle sahillerde 15 Nisan’da başlayan temizlik çalışmalarına iki adet Deniz Yüzeyi Temizleme Teknesi de dahil edilerek denizlerde de temizlik çalışması başlatılmış oldu.

Teknelerin işe başlaması ile temizlik çalışmalarının kapsamı genişletilirken atık ve çöplerin sahile ulaşmadan toplanması sağlanmış oluyor.

Deniz yüzeyinde bulunan ve sahile ulaşamadan dibe çöken plastik atıkların bazı deniz canlılarına zarar verdiği, nesillerini tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığı bilinirken bu atıkların tekneler vasıtasıyla toplanmasının önemi artıyor. Biri Samandağ bölgesi civarında diğeri İskenderun Körfezi’nde çalışmalara devam eden teknelerde biriken atıklar katı atık depolama sahalarına taşınarak bertaraf ediliyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen deniz ve sahil temizlik çalışmaları kapsamında 2015 yılında 150, 2016 yılında 613, 2017 yılında 957, 2018 yılında ise 1000 ton atık ve çöp toplanarak bertaraf edilmiş oldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here