Demokrasi ve Milli Birlik Günü Gün Boyu Sürecek Etkinliklerle Kutlanacak

0
97

Başkan Tosyalı; “Bir Olduğumuz Sürece Üstesinden Gelemeyeceğimiz Hiçbir Zorluk Olamaz”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bugün gün boyu sürecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Bugün saat 09.30’da 15 Temmuz Şehit ve Gazi yakınlarına protokol ziyaretleriyle başlayacak olan etkinlikler kapsamında saat 11.00’da ise Şehitlik ziyaret edilecek.

Öğle namazını müteakip Kaptan Paşa Camisinde aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif Duası gerçekleştirilecek ve dua sonrası tatlı ikramı yapılacak. Saat 13.30’da İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde ‘15 Temmuz’ konulu sergi açılacak ve şiir kitabı dağıtılacak. Saat 18.30’da Atatürk Anıt Alanında Kızılay İskenderun Şubesi tarafından ekmek arası kavurma ve ayran ikramı yapılacak. Saat 20.30’da ise “15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü”, Anıt Alanı önünde toplanmak suretiyle, Şehit Pamir Caddesi üzerinden Şehit Polis Murat Kaya Caddesine, Şehit Polis Murat Kaya Caddesinden Ulucami Caddesine ve Ulucami Caddesi üzerinden Anıt Alanına dönüş yapılacak şekilde gerçekleştirilecek.

Yürüyüş sonunda Anıt Alanında anma töreni düzenlenecek. Anma töreninde saygı duruşu, istiklal marşımızın okunması, protokol konuşmaları, Kuran-ı Kerim tilaveti, dualar ve çeşitli etkinlikler icra edilecek. 15 Temmuz 2019 Pazartesi gecesi saat 00.13’de tüm camilerden selalar okunacak.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Botu; 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat: 10.00-18.00 arasında şehir iskelesinde halkın ziyaretine açık olacak.

Ülkemiz 15 Temmuz Öncesinden Çok Daha Güçlüdür

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

15 Temmuz 2016’nın, her yönüyle şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Tosyalı; “Bu günü ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçirmek isteyen hainler, aziz milletimizin dünyadaki mazlum milletlere rehber olacak nitelikteki şanlı ve asil direnişiyle çok ağır bir cevap aldılar. Devletine, milletine, Cumhurbaşkanına, meclisine, hükümetine ve kendi iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, hain darbe girişimine karşı şanlı direnişiyle tarihimize yeni bir destan daha ekledi. O hain saldırı gecesi, Cumhurbaşkanımızın aziz milletimize milli irade ve demokrasiye sahip çıkalım çağrısıyla birlikte halkımız tek nefes, tek yürek ve tek vücut oldu. Milletimiz dünya tarihinde ender görülen azim ve kararlılıkla bu darbe teşebbüsünü kısa bir süre içerisinde Cenab-ı Allah’ın izniyle bertaraf etti.

Ülkemiz 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olamaz. Bu millet çok büyük badireleri tek yürek, tek vücut olarak atlatmıştır. Bu vesile ile “Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür” diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarken, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere vatan aşkıyla canını hiçe sayan tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Rabbim yüce Türk milletini her daim korusun” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here