Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

0
37

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlik ve törenler düzenlenecek. Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’nin 6’nci yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de coşkuyla kutlanacak.

Etkinlikler çerçevesinde; 14 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 13.30’da, Dr. Öğr. Üyesi Harun Yılmaz tarafından ‘Bir Kod Bir Ülkeyi Kurtardı’, saat 14.30’da Dr. Öğr. Üyesi Vahit Çalışır tarafından ‘15 Temmuz ve Toplumsal Travmalar İçerisinde Denizcilik Eğitimi’, 15 Temmuz 2022 Cuma günü saat 10.45’de Prof. Dr. Birol Erkan tarafından ‘Darbenin Ülkemiz Ekonomisine Olumsuz Etkileri’, saat 11.15’de Dr. Öğr. Üyesi Gmze Eryılmaz tarafından ‘15 Temmuz anısını Yaşatan Yerlerin ve Mekanların Hüzün Tanıtımı Kapsamında Değerlendirilmesi’ konulu çevrimiçi konferanslar düzenlenecek. Saat 11.45’de sanatçı Doç. Servet Yaşar tarafından günün anlam ve önemine hilafeten müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Çevrimiçi etkinlikler, ‘youtube.com/c/ar-getv’ adresinden izlenebilecek.

Anma Programı kapsamında ise 15 Temmuz 2022 Cuma günü saat 15.00’da Şehitlik Ziyareti, ardından da 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarına protokol ziyareti gerçekleştirilecek. Akşam saat 19.30’da ise Milli Birlik Yürüyüşü icra edilecek.

Yürüyüş güzergâhı doğrultusunda, Anıt Alanında toplanılarak, Atatürk Caddesi üzerinden Eski Doğumevi Hastanesi kavşağından dönülerek, Anıt Alanına dönüş yapılacak. Anıt Alanında Kızılay tarafından ekmek arası kavurma ve ayran ikramında bulunulacak.

Yemeğin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan buradaki tören, protokol konuşmaları, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dualar ve sinevizyon gösterileriyle devam edecek. İskenderun Belediyesi tarafından da çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği gecede ayrıca belediye tarafından dondurma ve su ikramında da bulunulacak.

Aynı gece saat 23.30’da ise Kızılay tarafından çorba ikramında bulunulacak. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sala okunarak, sabah namazı ile sonlandırılacak demokrasi nöbetine başlanılacak. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here