Dekan Alkan’dan Üniversite Adaylarına Çağrı: “Pruvanız NETA, Tercihiniz “İSTE” Olsun!”

0
579

Dekan Alkan’dan Üniversite Adaylarına Çağrı!

“Pruvanız NETA, Tercihiniz “İSTE” Olsun!”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan,  tercih arifesindeki üniversite adaylarına seslenerek; “Pruvanız NETA, tercihiniz “İSTE” olsun!” dedi.

Üniversite ve bölümlerini tanıtıcı açıklamalarda bulunan ve sosyal medya hesabı üzerinden üniversite adaylarına seslenen Alkan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Adaylar, Zorlu sınav dönemlerini bitirdiniz artık emeklerinizin karşılığını alma vakti geldi. Biz Teknoversite vizyonunu benimsemiş, İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olarak sizlere eğitim vermekten mutluluk duyacağız. Üniversitemiz devlet üniversitesi olmakla beraber içinde bir çok yenilikleri barındıran yeni nesil bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz ile ilgili detaylı bilgileri HYPERLINK “http://www.iste.edu.tr/” \t “_blank” www.iste.edu.tr adresindeki Web sitemizde bulabilirsiniz.

Tam tercihlerinizi yaparken, karar arifesinde kafanızda pek çok soru işareti olduğunu biliyorum. Öncelikle Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olarak bu yıl ilk kez Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne 40 öğrenci alacağız. Tercihlerinizi yaparken; ÖSYM-2017 kılavuzunda bölüm ile ilgili maddeleri lütfen iyi okuyunuz. Denizcilik uluslararası bir meslek dalı olduğundan, meslek ile ilgili yeter şartları sağlayacak kalifiye gemi adamlarını yetiştirmek adına diğer denizcilik bölümlerinde de uygulanan İngilizce hazırlık sınıfında temel İngilizce eğitiminin yanında öğrencilerimize mesleki terminolojiyi vererek denizcilik eğitimlerinin geri kalan kısmına hazırlamayı hedefliyoruz.

Denizcilikte vizyon sahibi, ulusal/uluslararası alanda söz sahibi, güçlü akademik kadromuz ve güncel teknik donanıma sahip simülasyon merkezlerimiz/laboratuarlarımız ve siz değerli öğrenci adaylarımızla denizcilikte kaliteli eğitim hedefimize varmayı planlıyoruz. Pruvanız NETA, tercihiniz “İSTE” olsun!” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here