ÇYDD Gençlere Meslekleri Tanıtıyor

0
300

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesi, kardeleni olan lise öğrencilerine yönelik ‘Meslek Tanıtımı Seminerleri’ düzenliyor.

‘Meslek Tanıtımı Seminerleri’ kapsamında geçtiğimiz hafta sonu öğrencileri ‘Hukuk’ anlatıldı. İskenderun Barosundan Avukat Yılmaz Aksak, gençleri mesleki açıdan bilgilendirdi. Aksak, kardelenlere hukuk, hukuk eğitimi ve avukatlık, hakimlik, savcılık ve noterlik meslekleri hakkında bilgi verdi. Avukatlık mesleğinin çalışma koşulları ve sosyal anlamda bireye sunduğu olanakları ve mesleki anılarını anlatan Aksak, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Gençlerin daha iyi bir meslek, daha iyi bir yaşama sahip olmaları adına bu tür projeleri büyük önem verdiklerini anlatan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şube Sekreteri eğitimci Fatih Şirin, eğitim seminerleri konusunda bilgi vererek; “Gençlerin eğitilmesi ve iyi birer Cumhuriyet çocuğu olarak yetişmesini geleceğimiz açısından son derece önemli görüyoruz. Bu anlamda Çağdaş bir Türkiye’nin yaratılmasında gençliğin önemi tartışılmaz. Atatürk’ün ülkeyi gençliği emanet etmesi anlamlıdır. Biz de genç kuşağın doğru meslek seçmesine katkıda bulunmak, yaşamlarında daha güzel yerlere gelmelerini sağlamak adına eğitim seminerleri veriyoruz. Eğitim seminerlerine gençlerimizin katılmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here