“Cumhuriyet’in Getirdiği Yenilikler Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur”

0
66

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetimiz; şanlı tarihimizdeki en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir” dedi.

Cumhuriyetin, hürriyet ve bağımsızlığımız ile milli birlik ve beraberliğimizin yegâne kaynağı olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman ordumuzun ve necip milletimizin omuz omuza, yedi düvele karşı canı pahasına verdiği ulvi bir mücadelenin sonucunda kurulan ve ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olmakla birlikte, tarih sahnesinde yeniden varoluşumuzun eşsiz sembolü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde de hep birlikte büyük bir kıvanç, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna; genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle, yediden yetmişe verdiğimiz çetin mücadelenin zafer ile taçlandırıldığı Kurtuluş Savaşımızın akabinde ilan edilen, hürriyet ve bağımsızlığımız ile milli birlik ve beraberliğimizin yegâne kaynağı olan Cumhuriyetimiz; şanlı tarihimizdeki en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğu gibi, kadirşinas milletimizin haiz olduğu azim, kararlılık, fedakârlık, birlik, beraberlik ve egemenlik konusundaki hassasiyetinin eşsiz timsali olarak ilelebet tarihteki ve gönlümüzdeki yerini muhafaza edecektir” dedi.

Cumhuriyetin, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturduğunu kaydeden Kaymakam Yönden; “Bugün eğitim, sağlık, bilim, kültür, sanayi, ekonomi ve sosyal yaşamın her alanında önemli mesafeler kat ederek, pek çok ülkeye örnek olmasının yanı sıra soydaş ve kardeş topluluklarında umut kaynağı haline gelen Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Bu müstesna coğrafyada zengin bir kültür mirasının sahibi olarak, dünyanın en güçlü devletleri arasında yer almayı başarmıştır.

İstiklal harbimizi zafer ile taçlandıran, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun en önemli timsalidir. O gece kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla aziz milletimizin tüm fertleri, milli iradeye ve manevi değerlerine, bir diğer adıyla Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünde aziz milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “En Büyük Eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi de şükran ve tazimle selamlıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here