Cumhuriyet’in 95. Yıldönümü Düzenlenen Konserle Kutlandı

0
81

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mesleki Edindirme Kursları (HATMEK) gitar bölümü öğrencileri, Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıl dönümünü münasebetiyle HATMEK konferans salonunda konser düzenledi. HATMEK Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’ın yanı sıra HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden,  HBB Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, HBB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ceyhun Cevrioğlu ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Konser etkinliği, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşını okunmasıyla başlandı.

“Tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın ardından alınan zafer, Türk Milleti’nin zaferidir” diyerek konuşmasına başlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “29 Ekim 1923’te Türk Milleti müthiş bir kurtuluş mücadelesi ve ardından kuruluş mücadelesi verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlam temeller atarak kurduğu Cumhuriyeti, 95 yıldır yaşatmaya ve onun faziletlerinden yararlanmaya çalışıyor, bize bahşedilen bu topraklara hep birlikte sahip çıkıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimine katkı sağlayarak, onları müzik konusunda geliştiren kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Savaş, kurs öğrencilerine başarılarından ve azimli çalışmalarından dolayı çiçek takdim ederken, kurs eğitmeni Can Emrah Toprak’a da Türk Bayrağı ve M. Kemal Atatürk’ün imzasının yer aldığı mozaik tablo takdim etti. Program sonunda etkinliğin anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here