Cumhuriyetimizin 99. Yılı Kutlanacak

0
11

29 Ekim 1923 yılında büyük fedakarlıklarla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 99. yılını kutluyor. Türk Milleti’nin kıvançta ve tasada ortak; bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleştirmiş olan Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığı tarafından tören ve etkinlikler tertip edildi.

Kutlamalar ilk olarak çelenk töreniyle başlayacak. 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 13.30’da Atatürk Anıtında gerçekleştirilecek olan törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Ata’nın manevi huzuruna sunulacak. Saygı duruşu ve hemen akabinde İstiklal marşımızın okunmasıyla sona erecek olan buradaki törenin ardından İskenderun Kapalı Spor Salonunda, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

29 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek kutlamalar ise saat 09.00’da İskenderun Kaymakamlığında tebriklerin kabulü ile başlayacak.

Saat 09.30’da Atatürk Bulvarında gerçekleştirilecek tören kapsamında ise İskenderun Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından açık tören aracı ile törene iştirak eden halkın ve birliklerin bayramı kutlanacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunacak ve İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

Törende daha sonra şiirler okunacak, Sahil MTAL Uygulama Anaokulu tarafından ‘Cumhuriyet Çocukları’ ront gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Mehteran Gösterisi, İskenderun J. Asayiş Komando Blk. Komutanlığı Tüfekli Hareketler Gösterisi ve son olarak da Tören Geçidi gerçekleştirilecek.

Havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni yapılmayacak, diğer etkinlikler ise Belediye Kültür Sarayında icra edilecek. 29 Ekim 2022 Cumartesi günü ayrıca 10.00-17.00 saatleri arasında

Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri ile Deniz Müzesi ücretsiz olarak ziyarete açılacak.

25 Ekim 2022 Salı günü İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde açılan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu kitap sergisi, 5 Kasım 2022 tarihine kadar açık olacak.

29 Ekim 2022 cumartesi günü saat 11.00’da İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı tarafından oratoryo sahnelenecek. Akşam saat 19.00’da ise Anıt Alanı’ndan başlayarak Mehteran eşliğinde İskenderun Deniz Müzesi Önünden U dönüşü yapılarak tekrar Anıt Alanına dönülecek şekilde Fener Alayı gerçekleştirilecek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here