“Cumhuriyet Çocukları Olarak Ülkemizi Daha da İleriye Götüreceksiniz”

0
59

süleyman uyar1CHP’li Uyar’dan 23 Nisan Mesajı;

“Ulusunun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır” diyen Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı.

Meclisin açılışının kurtuluş sürecindeki yeri ve öneminin büyük olduğunu ifade eden Uyar; “23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu simgeleyen, tarihimizin anlamlı bir dönemecidir. Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık aşamasında, Cumhuriyet’in kuruluşunda ve Türk Devrimi’nin gerçekleştirilmesinde büyük önem verdiği ilkelerdir. Yarınlara güvenle bakabilmek, çocukların sağlıklı, sorumluluk ve özgüven sahibi, eğitimli ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerine bağlıdır” dedi.

Çocuklara da hitap eden Uyar; “Sevgili Çocuklar; Yüce Atatürk’ün 23 Nisan’ı bayram olarak armağan etmesi, sizlere sevgisinin, güveninin ve inancının bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, O’nun yolundan giden, kendine yeten, güvenen ve üreten Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi daha da ileriye götüreceksiniz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here