Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay İlçe Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

0
8

“Merkezi Yönetimle Yerel Yönetim Dayanışma Hâlinde Olmazsa O Şehre Bir Şey Gelmez”

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen Ak Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katılarak, adayları tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmasına, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle yâd ederek başladı. Medeniyetlerin beşiği Hatay’ı en kısa sürede yeniden ayağa kaldırmak için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “İnşallah deprem bölgesindeki 390 bin hak sahibi vatandaşımızın sonuncusu da evinin anahtarını alana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir kez daha Hataylı kardeşlerimize söz veriyoruz, hangi zorlukla hangi engelle karşılaşırsak karşılaşalım, elimizde olmayan sebeplerle hangi sıkıntıları yaşarsak yaşayalım Hatay’ı eskisinden daha görkemli, daha güvenli, daha canlı bir şehir hâline getirinceye kadar bize durmak, dinlenmek yok” diye konuştu.

Ak Parti ve Cumhur İttifakı’nı 31 Mart seçimlerinde temsil edecek büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını önceki hafta açıkladıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Büyükşehir’de Cumhur İttifakı adayı olarak Mehmet Öntürk’ü gösterdiklerini anımsattı. Öntürk, bu sırada sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile salonu selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öntürk’ün Hataylıların teveccühüne mazhar olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’ın kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkarmakta zorlanan bir şehir olduğunu ifade ederek; “Bir gerçeği şu anda söylüyorum, merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma hâlinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı. Şimdi 31 Mart akşamı yeni bir dönemi inanıyorum ki Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracağız. Hatay uzun bir süredir iş ve icraat yerine laf üreten, CHP zihniyetinin elinde adeta heder oldu.

İnşallah sizlerin de güçlü desteğiyle 31 Mart’ta Hatay’da yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. El ele, gönül gönüle vererek Hatay’ın hizmet ve eser siyaseti hasretini 56 gün sonra bitireceğiz. Belediyecilikte ülkemizin parmakla gösterilen diğer illerinde olduğu gibi Hatay’ın da her anında hep yanında olacak belediye başkanlarıyla yönetilmesini temin edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gerçek Belediyecilik’ anlayışlarının özünde, afetlere dayanıklı, dirençli, sağlam yerleşim yerleri inşa etmek olduğunu vurguladı. Bu anlayışın temelinde, yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapıların tesis edilmesi, çocuklar, yaşlılar, engelliler, gençler, kadınların başta olduğu toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerinin genişletilmesinin de bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, maddi ve manevi desteklerle aile kurumunu korumanın, çevreye ve tabiata duyarlı, yönetim uygulamalarını yaygınlaştırmanın, mimarisi estetikle yoğrulmuş, tarihî ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentler kurmanın ve kırsaldaki hayat şartlarını yükseltmenin de temel anlayışları olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; “Amacımız katılımcı, kaliteli, memnuniyet esaslı yönetimlerle şehirlerimizi geleceğe hazırlamaktır. Bunun için büyükşehir ne kadar önemliyse ilçe belediyeleri o derece kritik ehemmiyete sahiptir. Şehrin topyekûn kalkınabilmesi için hem iktidarla yerel yönetim arasında hem de yerelde merkezle ilçeler arasında uyumun olması vazgeçilmezdir. İnşallah Hatay’da da bunu başaracağız. İlçe adaylarımızın tespitiyle birlikte Hatay’da büyükşehir başta olmak üzere mümkün olan en fazla sayıda belediyeyi ittifakımıza kazandırmak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Gerçek belediyeciliğin miladı olacak 31 Mart’ta, Hatay’ın yeni bir başlangıç yapacağına, yeni ufuklara doğru yelken açacağına yürekten inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Antakya Belediye Başkan adayı İbrahim Naci Yapar, İskenderun Belediye Başkan adayı Mehmet Dönmez, Reyhanlı Belediye Başkan adayı Ahmet Salman Yumuşak, Yayladağı Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçın, Hassa Belediye Başkan adayı Selahattin Çolak, Arsuz Belediye Başkan adayı Değer Tultak, Kırıkhan Belediye Başkan adayı Ömer Erdal Çelik, Altınözü Belediye Başkan adayı Rıfat Sarı, Samandağ Belediye Başkan adayı Seyit Ali Aslan, Payas Belediye Başkan adayı Bekir Altan, Defne Belediye Başkan adayı Gökhan Köse ile MHP adayının desteklendiği ilçelerden Kumlu Belediye Başkan adayı Mehmet Deli, Dörtyol Belediye Başkan adayı Ömer Oğuz Uçar, Belen Belediye Başkan adayı İbrahim Gül ve Erzin Belediye Başkan adayı Erhan Akı, tek tek sahneye çağrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları ile partisinin il yönetimi, teşkilatı ve milletvekilleriyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bazı AK Parti ve MHP milletvekilleriyle belediye başkanları da katıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here