Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek Pazar Günü Hatay’da

0
129

Yıldırım; “Savaşın Bitmesi İçin İki Ülkenin Barışması, Olmazsa, Olmaz Bir Anahtardır”

Güneydoğu illerindeki konferanslarını sürdüren Vatan Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek Pazar günü Hatay’a geliyor.

Perinçek, 15 Nisan 2018 Pazar günü Saat: 13.00’de Samandağ Kültür Merkezinde “Türkiye-Suriye İlişkileri ve Bölgesel İşbirliği” adlı bir konferans verecek.

Perinçek, aynı günün akşamı Vatan Partisi il başkanlığı tarafından Harbiye Venedik Restoranda düzenlenecek dayanışma yemeğine katılacak.

Perinçek’in cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza kampanyası yürüten Vatan Partisi Hatay il örgütü, Samandağ ilçede pazar ve çarşıda bildiriler dağıtırken, Samandağ meydanındaki Abdullah Cömret parkında bir de imza masası açtı.

Pazaryerindeki bildiri dağıtan Vatan Partililere vatandaşlar, Perinçek’in Türkiye-Suriye dostluğunun yeniden inşasındaki çalışmalarını desteklediklerini ifade ettiler. ‘Türkiye-Suriye devletinin masaya oturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusunu da yanıtlayan vatandaşlar; “8 yıldır ekonomik olarak çok zorluklar çektik. Suriye kapısının kapanması ile ekonomimiz bozuldu. Yeniden Türkiye-Suriye devletinin barışmasıyla, ekonomik anlamda, siyasi anlamda yaralarımız sarılacaktır. Türkiye-Suriye arasındaki ilişki aynı zamanda bölünmüş aileleri bir araya getirecektir. Cilvegözü sınır kapısının yeniden işlemesi, Yayladağı sınır kapısının açılması, bozulan ekonomik durumumuzun düzelmesinde önemli adım olacaktır. Her şeyden önce terörün bitirilmesi, iki ülkede barışın olması bizim için bayram olacaktır. Hükümete sesleniyoruz; hemen Türkiye-Suriye hükümetleri masaya oturmalıdır” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Hükümete Çağırı Yapıyoruz: “Suriye Hükümeti İle Masaya Oturunuz”

Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım da Liderleri Perinçek’in Hatay programı hakkında yaptığı bilgilendirmede; “Cumhurbaşkanı adayımız ve Vatan Partisi lideri Dr.Doğu Perinçek Hatay’da bir konferans verecektir. Konferansın konusu ‘Türkiye-Suriye ilişkileri ve bölgesel işbirliği’ olacaktır. Çalışmalarımızda Hatay halkının Türkiye-Suriye’nin yeniden dost olmasını ve devlet düzleminde görüşmeler yapmasını, bizlere söylediler. Yine halkın “ekonomik anlamda da” pekişmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bizler çarşı-pazar bildiri dağıtıyoruz, bir an önce Türkiye-Suriye hükümetlerinin masaya oturup, bir dostluk, bir barış ortamının sağlaması, sadece Hatay değil, tüm Türkiye ve bölge halkı için gereklidir. Aynı zamanda savaşın bitmesi için iki ülkenin barışması, olmazsa, olmaz bir anahtardır” diye konuştu.

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek ve Cumhurbaşkanı adayımız 15 Nisan 2018 Pazar günü Hatay ilimize geliyor. Samandağ’da bir konferans ve aynı akşam Defne ilçesi, Harbiye mahallesinde bir yemeğe katılacaktır.

Perinçek’in vereceği konferansın, Türkiye-Suriye ilişkilerinin düzelmesi, Türkiye-Suriye görüşmelerinin önemini ve diğer bölgesel sorunları masaya yatıracağını ifade eden Vatan Partisi Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karaali de; “Halkımızın mutlaka katılmasını bekliyoruz. Çünkü Genel Başkanımız, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme yapan tek siyasi parti genel başkanıdır. Bizler yine Samandağ’da Abdullah Cömert parkında Cumhurbaşkanı adayımız Dr. Doğu Perinçek’in adaylığı için imza masası açtık, halktan adaylığına destek için imza topluyoruz. Bizim Samandağ halkından masamıza gelerek, imza vermelerini istiyoruz, Dr. Doğu Perinçek’i Cumhurbaşkanı adayı yapalım. Halkımızın ilgisi yoğun ve yarım saat içinde 50 vatandaşımız imza vermiştir. Desteklerinden ötürü halka teşekkür ediyoruz ve desteklerinin devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here