Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Kuruldu

0
132

Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Mersin  (Çukurova) ortak bir iradeyle Tarsus’ta bir araya gelerek Çukurova Bölgesi’ndeki sanat ve kültür etkinliklerini ve projelerini birbirine bağlı birlikte yükseltmek, yürütmek ve organize etmek amacıyla önce tarsus kültür girişimi inisiyatifi, arkasından da Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kurdular ve çalışmalara başladılar.

Vakıf Başkanlığını Berdan Cıvata, yönetim kurulu Başkanlığını Hasan Şemsi’nin yapmış olduğu vakıf yönetim kurulu 11 isimden oluşuyor.

Çukurova’ya güç veren birçok sanatçı, aydın, iş insanı bir araya gelerek kurdukları vakıf gelecek açısından umut veriyor.

Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Mersin kent bileşenlerinin bir araya gelerek oluşturdukları Vakıf’ın; tarihsel dokuyu koruma, sanatsal değerleri yaşatma, çağdaş eserleri tanıtma bağlamında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edecekleri duyuruldu.

Ortak bir iradeyle Tarsus’ta bir araya gelerek Çukurova Bölgesi’ndeki sanat ve kültür etkinliklerini ve projelerini birbirine bağlı birlikte yükseltmek, yürütmek ve organize etmek amacıyla bir araya gelenler yeni bir oluşum daha yarattılar. Önce Tarsus kültür girişimi inisiyatifi, arkasından da Çukurova çağdaş sanat kültür ve eğitim Vakfı’nı kurdular ve çalışmalara başladılar!

Vakıf, gerekli gördüğü taktirde gerek sözü edilen kentlerde, gerekse başta Ankara ve İstanbul olmak üzere diğer Kentlerde de temsilciler atayabilecek.

Yeni kurulan Vakıftan yapılan açıklamada, “Bölgesel kültürler ve farklı uzmanlık alanları tarafından şimdilik 10-12.000 yıllık bir tarihe sahip olduğu öngörülen Çukurova / Yakın Doğu ve Akdeniz bölgesi etrafında şekillenecek bir girişim başlatılmıştır. Tarsus merkezli olmak üzere; Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi ile bu büyük bölgesel girişimin içinden yeni bir vakıf kurulma ihtiyacı doğdu.  Çukurova Çağdaş Sanat Kültür Ve Eğitim Vakfı olarak sorumluluk üstlenen bu kurum öncülüğünde yeni hedefler belirlenmiştir. Çağdaş sanatların, kültürlerin, tarihi mirasın korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi ve tanıtılması amacıyla yeni bir iklime doğru yol alıyoruz” ifadeleri yer aldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here