(COVİD-19) Coronavirüs (Ajanda)

0
138

  • Türkiye’deki koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiği belirtildi. Vaka sayısı ise 670 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte yapılan 3.656 testten 311’inin pozitif çıktığını ve hasta sayımızın 670’e ulaştığını kaydetti. Bakan Koca, yaşlı ve düirenci zayıf 5 hastanın daha hayatını kaybettiğini açıkladı.
  • Medya Takip Kurumu Ajans Press, Koronavirüsün medya karnesini çıkardı. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü tarih olan 11 Mart’tan günümüze kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, Covid-19 tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olmayı başardı. Araştırmaya göre, 11 Mart’tan bugüne kadar Koronavirüs hakkında yazılı basına 49 bin 813 haber yansıdı
  • Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vakalarının sayısı da 240 bini geçti. 10 bin aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün yaygın semptomları arasında ateş, halsizlik ve kuru öksürük bulunuyor. Salgının merkezi Asya’dan Avrupa’ya kaydı.
  • Çin’de bilim insanlarının koronavirüsün genel belirtilerine ilişkin yaptığı araştırmada, ölümcül virüste ortalama taburcu olma süresi 22 gün, ortalama ölüm süresi ise 18,5 gün olarak belirlendi. Nefes darlığı sorununun ise 13 gün sonra sona erdiği, ancak hayatını kaybedenlerde ölüm anına kadar devam ettiği ortaya konuldu.
  • Vodafone’dan, tüm Türkiye’ye “Evde Kal” çağrısı… Vodafone, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlere bir sosyal farkındalık kampanyasıyla destek veriyor. Vodafone, tüm müşterilerine akıllı telefonları üzerinden “Evde Kal Türkiye” çağrısı yapıyor.
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tedbir ilkesi gereği camilerde cemaatle ibadete ve cuma namazlarına ara verilmesini istediklerini belirterek, “Söz konusu kararlara uymak dini bir gerekliliktir; cuma ve cemaatle namaz konusunda ısrarcı olmak ise dinen caiz olmayan bir tutumdur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here