Coşkun Selçuk; “Yaşananları Dünya Duymasın İstiyorlar”

0
179

İHD İskenderun Şubesi Eşbaşkanı Coşkun Selçuk; “Yaşananları Dünya Duymasın İstiyorlar”

İnsan Hakları Derneği üyeleri, 40 gündür hapiste olan 8 üyelerine destek olmak amacıyla bir araya gelerek, onlara mektup ve kart gönderdi.

Geçtiğimiz hafta sonu dernek binasında toplanan dernek üyeleri adına konuşan İHD İskenderun Şubesi Eşbaşkanı Coşkun Selçuk; “Bizler İnsan Hakları Savunucularıyız. Varlık sebebimiz bu hakları savunmaktır. Dünyanın neresinde olursa olsun insan hakları savunucuları her türlü insan hakları ihlaline barışçıl ve etkin biçimde karşı çıkma, ihlaller meydana geldiğinde bunları açığa çıkarma ve ihlal mağdurlarına destek verme hakkına sahip çıkar. Ve hemen her yerde insan hakları savunucuları işkence, zorla kaybetme, tehdit, derneklerinin basılması, kapatılması, taciz, yasadışı/keyfi tutuklama, istihbarat ve takip faaliyetlerine maruz kalmışlardır” şeklinde konuştu.

Ülkemizde de insan hakları savunucularının yaklaşık 40 gündür hapishanede olduklarını hatırlatan Selçuk; “Bizler, arkadaşlarımıza yöneltilen suçlamaların ve çeşitli basın organlarında çıkan hak savunuculuğunu ağır ithamlarla karalayan haberlerin yalan ve asılsız olduğunu biliyoruz. Bunu bu ülkede yaşayan tüm insan hakları savunucularına yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. Ve hapiste olan 8 arkadaşımızla dayanışmak için bugün onlara mektup ve kart gönderiyoruz” dedi.

İnsan hakları savunucuları olduklarını ancak 31 yıllık tarihlerinde uğradıkları hak ihlalleri ile sayfalarca raporlar yazabileceklerini öne süren Selçuk; “Bundan 40 gün önce hukukun üstünlüğünün hiçbir zaman hayata geçirilmediği bir sorgulama tiyatrosuna tanıklık ettik. Adında Adalet olan ‘Adalet Sarayı’nda bu ülkenin insan hakları mücadelesine katkı sunan sizlerin nasıl suçlandığını ve tutuklandığınızı izledik. Gerçekle bir an ilgilenecek olsalardı, eziyet çektirip tutukladıkları insanların kim olduklarına, kimler olmadıklarına, olamayacaklarına dair bilgiyi bizzat kendi çevrelerinden pekâlâ edinebilirlerdi. Evet,  alışkın olduğumuz bu sahneleri seyrettik. Ne acıdır ki insan hakları savunucusuyuz ama 31 yıllık tarihimizde uğradığımız hak ihlalleri ile sayfalarca raporlar yazabiliriz.

“Hak Savunuculuğunuz Asla Bitmeyecek”

Bizler sizin neden tutuklandığınızı biliyoruz. Evrensel hukuku bırakın, iç hukuku ayaklar altına alırken muhalif tek bir ses çıkmasın, kimse diğerinin hakkına sahip çıkmasın, araştırma yapmasın, rapor yayınlamasın, yaşananları dünya duymasın istiyorlar. Bizler biliyoruz ki yaşamın her alanında “içerde- dışarıda” sizlerin hak savunuculuğunuzun asla bitmeyeceğidir. Her zaman olduğu gibi size çok ihtiyacımız var. “Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek dil” den “tek tip elbiseye” gelindiği günleri yaşıyoruz. Hapishanelerdeki hak ihlallerini takip etmek anlamında zorlu süreçler yaşıyoruz. Sizlerin yaşadığı her zorluğu hepimize yapılmış kabul ederiz.

Herkes tarafından bilinmelidir ki arkadaşlarımız hapiste olduğu süreçte yüreklerimiz ve gözümüz onların üstündedir. Sizler bu ülkenin en onurlu ve namuslu insanlarındansınız. Her zaman adil oldunuz. Biliyoruz ki, yarın sizlere haksızlık edenlere haksızlık yapılsa onlarında hakkını arayacak ve mağdurun kimliğine bile bakmayacaksınız. Onurlu yaşamınızın size kazandırdığı adalet duygunuzdur sizi siz yapan. Bizi merak etmeyin. İnsan hakları mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz. Birlikte yola devam edeceğimiz günlerin özlemiyle sizi bekliyoruz. Buradan tüm bu mektubu okuyanlara sesleniyoruz. Hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için hem ulusal hem de uluslararası düzeyde büyük emek vermiş olan İlknur Üstün, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İdil Eser, Günal Kurşun, Ali Garaw, Peter Steudtner, Veli Acu derhal serbest bırakılmalı, itibarları iade edilmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here