Cömert’in Ölümünün Araştırmasını Jandarma Yapıyor

0
86

abdullah cömert2İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı’nda sürdürülen direnişe destek için Pazartesi gecesi yapılan gösterilerde ölen 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in ölümünün araştırmasını, mahallede polise olan tepki nedeniyle jandarma ekipleri yürütüyor. Olayla ilgili araştırma devam ederken mahalleli polise sert tepki gösterdi. Bunun üzerine olay yeri incelemesi jandarmaya devredildi. Armutlu Mahallesi’nde, polise tepkiler nedeniyle mahalleye giden jandarma olay yeri inceleme uzmanları, Cömert’in yaralandığı yerde inceleme yaptıktan sonra, olay anının çevredeki işyerlerindeki güvenlik kameralarınca tesbit edilip edilmediğini araştırmaya başladı. Bu arada, Cömert’in ölümüyle ilgili çalışma başlatan polis de gazetecilerin olay günü çektiği görüntüleri de incelemeye aldı.

BASK Yöneticilerinden Cömert Ailesine Başsağlığı Ziyareti

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Abdullah Gül, eski İl Temsilcisi Metin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Antakya’daki gösteriler sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ailesine taziye ziyaretlerinde bulundu. Yılmaz, ziyaret sonrası yaptığı konuşmada, bütün renklerin, sevgi ve kardeşlik atmosferinin barındığı bir yerde bu tür olayların yaşanmasının çok üzücü olduğunu söyledi. Baba Edip Cömert’e başsağlığı ve sabır dileyen BASK temsilcileri, yaşanılanlar nedeniyle üzgün olduklarını ve bu kardeşlik ve dostluk ortamının asla bozulmaması gerektiğini ifade ettiler. Ziyaretin ardından BASK üyeleri, Abdullah Cömert’in hayatını kaybettiği yere giderek çiçek bırakarak andılar.

Cömert İçin Adana’daki Atatürk Parkı’na Çınar Fidanı Dikildi

İlimizdeki gösteriler sırasında kafasına aldığı darbeler sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert için Adana’daki Atatürk Parkı’na çınar fidanı dikildi. CHP Adana İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra, alkışlar eşliğinde çınar fidanını yeşil alana dikip can suyu verdi. Grup, ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’ ve ‘Zafer direnen emekçinin olacak’ şeklinde slogan attı. CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit, “Abdullah Cömert arkadaşımız aydınlık yarınlar için mücadele ederken yaşamını yitirdi, anısı mücadelemize ışık tutacak” dedi. Parkta gösteri yapan bazı gruplar taşıdıkları dövizlerle dikkat çekerken, bazıları da kitap okudu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here