Çolak; “Sizlerle Birlikte Bu Mücadeleyi En İyi Şekilde Yapacağıma İnanıyorum”

0
164

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Öztürk Çolak; “Sizlerle Birlikte Bu Mücadeleyi En İyi Şekilde Yapacağıma İnanıyorum”

İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan CHP’li Öztürk Çolak, aday adaylığını düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna da duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Öztürk Çolak, basın toplantısını CHP İskenderun İlçe Teşkilat binasında düzenledi. CHP’de yaptığı görevleri anlatarak kendini tanıtan Öztürk Çolak, partide gençlik kollarında başlayan siyaset serüvenine, il başkanlığı ve ardından 10 yıl da Payas Belediye Başkanlığı göreviyle devam ettiğini söyledi.

İskenderun sevdasının 1975 yılında gençlik kollarında yönetim kurulu üyeliğiyle başladığını belirten Öztürk Çolak, parti örgütlerinde emeği olmayan insanların bu memlekette belediye başkanı olmak istiyorum deme hakkı olmadığına vurgu yaparak; “Siyasal mücadelemde örgütten görev almadan ya da örgütümün emrinde olmadan hiçbir yılım geçmedi. Çünkü örgütüne sırtını dönen, örgütüyle birlikte siyasal mücadelesini veremeyen, örgütünün emekçilere saygılı olmayan bir partili o partiden ‘ben yetki almak istiyorum, belediye başkanı olmak istiyorum´ deme hakkı yoktur. Bu binanın tozunu yutmayanlara bu binada, beldede, bu ilde örgütüne, insanına yarar sağlamayanın, birlikte ağlayıp gülmeyenin bu partide ‘ben adayım’ deme hakkı yoktur.

Biz yıllardır bu şiar çerçevesinde siyasal mücadelemizi yürüttük. Hiç bir zaman da insanlar arasında tefrik yapmadık. Hizmeti götürürken de bu a, bu b partisinden demedik, hizmeti eşit götürdük. Ama bir şeyi de çok güzel yaptık: Kendi insanımıza sahip çıkmayı, kendi insanımızla birlikte olmayı. Eğer bir gün kendi insanıma sırtımı dönenecek olursam Allah hiçbir görevi nasip etmesin. Sizlerle mücadeleden bir gün geri kalırsam Allah canımı alsın, bu kadar iddialı konuşuyorum. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun’un ‘Ben Yaptım Oldu’ diyerek yönetilecek bir şehir olmadığını belirten Öztürk Çolak, İskenderun’u meslek örgütleri ve bölge halkıyla beraber ortak akılla yöneteceğinin altını çizerken; “Belediye başkanı olduğumda kararları tek başıma almayacağım. Milletvekiliyle, iliyle, ilçesiyle, mahalle temsilcileriyle birlikte karar alıp yürüteceğiz. İşte o zaman kararlar şaibeli çıkmaz, meclis üyelerinin hepsi oy verir. Çünkü ben grubumda görüşmediğim kararı meclise de getirmeyeceğim. Kendi partimde, grubumda konuları olgunlaştırıp meclise getireceğim” sözünü verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here