Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Mazı Palmiye’de!

0
1271

Palmiye Hastanesini Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi bünyesine kattığı, alanlarında başarı hekimlerle güçlenmeye devam ediyor. Palmiye Ailesi bu doğrultuda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Mazı’yı hekim kadrosuna ekledi.

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu, ailelerine yeni katılan Dr. Eser Mazı’yı basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttı.

Ahlaki ve etik çizgilerinden sapmadan, ailelerini genişletmeye, güçlenmeye devam ettiklerini vurgulayan Şahutoğlu; “Palmiye Hastanesi, bölgemizde, etik değerleri, bilimsel donanımıyla hizmet etmiş ve başarılı çalışmalara imza atmış bir doktor arkadaşımızı bünyesine kazandırmanın gururunu yaşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Mazı hastanemizde hizmet vermeye başladı. Dörtyol Devlet Hastanesi’nde kendi alanında çok ciddi çalışmalar yapmış, çok başarılı çalışmalara imza atmış, bu ay itibariyle de Palmiye Hastanesi’nin ailesine katılmış olan Dr. Eser Mazı’nın, alanında ciddi hizmet vereceğini, başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Eser kardeşime Palmiye ailesine katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Bütün arkadaşlarımızın da olduğu gibi her zaman kendisinin de yanında olacağımızı, hizmetini sunarken, çalışmalarını icra ederken her türlü katkı ve desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Tekrar ailemize hoş geldin diyorum” diye konuştu.

Kurumumuzu Büyütmeye Devam Ediyoruz

Sağlık sektörünün dinamik bir süreç içerisinde hareket ettiğini ifade eden Başhekim Şahutoğlu; “Dolayısıyla bu sürece uyum sağlama açısından kadroların takviyesi, güçlenmesi bölge insanının ihtiyaç duyduğu anlamda gerekli hizmeti sağlayabilmek için hem fiziksel altyapı, teknolojik donanımın yanı sıra bu işi uygulayacak asıl aktörlerin hekimler olduğunu bu yönde de etik çalışan bilimsel veriler ışığında hareket eden mesleğini büyük bir ustalıkla icra eden hekimlerin bölge insanına hizmet yönünde bu kurumlara kazandırılması son derece anlamlı. Bizde her zaman kuruluşumuzdan şu ana kadarki süreçte bu değerlere sadık kalarak kurumumuzu büyütmeye, geliştirmeye gayret ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Palmiye Hastanesi bu yöndeki atılımlarını devam ettirecek” şeklinde konuştu.

Şahutoğlu’ndan Tüp Bebek Ünitesi Müjdesi

Kısa bir zaman içerisinde Palmiye Tüp Bebek Ünitesini de İskenderunluların hizmetine kazandıracaklarının müjdesini veren Başhekim Şahutoğlu; “Çok kısa bir süre içerisinde, Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birisinin anabilim dalı başkanı profesör unvanlı, akademik kariyerli bir hocamızın başında yer alacağı Palmiye Tüp Bebek Ünitesini hizmete açmanın hazırlığı içerisindeyiz. Kısa bir süre içerisinde bölgenin ciddi manada ihtiyaç hissettiği bu üniteyi bölge halkımızın hizmetine sunacağız. Bundan sonraki süreçte de büyümeye, kaliteli hizmet sunmaya, hasta memnuniyetini maksimum düzeyde tutan, etik değerlerden asla sapma göstermeyen bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Palmiye Hastanesi’nde Çalışmak Benim İçin Bir Onurdur

Daha sonra söz alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Mazı da; “2009 senesinde Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra mecburi hizmetimi İskenderun Devlet Hastanesi’nde yaptım. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde çocuk sağlığı üzerine yaptığım ihtisastan sonra da 2014’de Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı Uzmanı olarak göreve başladım. Aktif çalışırken yeni doğan, çocuk yoğun bakımla, ilk 5 yaşındaki çocuk izleme ile ilgili özel sertifikalar aldım. Batı’nın yanı sıra Doğu tıbbi ile ilgili çalışmalarda bulundum. Çocuklarla ilgili akupunktur eğitimi aldım. Hedefim, her zaman eğitimlere, öğrenmeye devam ederek, çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine kendimi geliştirmek. Elimizden geldiğince, bilimsel veriler dahilinde insanları bilinçlendirerek, çocuklarımızın daha sağlıklı olmalarını sağlamak amacındayız.

Palmiye Hastanesi’nde çalışmak benim için bir onurdur. Palmiye ailesinden bana bu teklifte bulunması benim için onur, gurur vericiydi. Yılmaz bey ve Palmiye Ailesiyle çalışmaya başlamış olmak benim için çok önemli. Çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda elimizden geldiğince en güzel şeyleri yapmaya çalışacağız. Sadece hastane bünyesinde değil hastane dışında da elimizden geldiğince eğitim vermeye devam edeceğiz. Beni bünyesine kabul ettiği için özellikle öncelikle Yılmaz Bey’e ve Palmiye ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Yılmaz Bey ve Palmiye ailesiyle birlikte büyük işler yapacağız” şeklinde konuştu.

Dr. Eser Mazı Kimdir?

30 Eylül 1985 İskenderun doğumlu. İlk ve ortaöğretimini Madenli Okulunda tamamladıktan sonra İskenderun Barbaros Lisesini bitirdi. 2003-2009 Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladıktan sonra 2009-2010 yıllarında İskenderun Devlet Hastanesinde mecburi hizmeti yaptı. 2010 -2014 yılları arasında On Dokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Eğitiminin ardından 2014-2019 yılları arasında Hatay Dörtyol Devlet Hastanesinde görev yaptı. Bu arada ilk beş yaşta çocuk sağlığı izlemi (Eylül 2013) Pediatrik minimal invazif girişim (Eylül 2013) Kanıta dayalı koruyucu çocuk sağlığı uygulamaları (Kasım 2013) Çocuklarda ileri yaşam desteği kursu (Nisan 2014) Neonatal resüsitasyon programı (Kasım 2014) Yenidoğan bakımı güncelleme kursu (ocak 2017) Pediatrik akupunktur ( şubat 2018) Çocuklarda ileri yaşam desteği kursu (Mart 2018) eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Dr. Eser Mazı Eylül ayı itibariyle İskenderun Özel Palmiye Hastanesindeki görevine başladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here