Cinnet Kurbanı Er Yelman Toprağa Verildi

0
250

Siirt’e bağlı Pervari ilçesinde, cinnet geçiren askerin açtığı ateşte şehit olan 3 jandarma erin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Hayatını kaybeden askerlerden birinin Hatay Yayladağı nüfusuna kayıtlı Mustafa Yelman olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Er Mustafa Yalman Antakya’da toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Pervari’nin İğneli Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli asker Samet Maya’nın, G-3 piyade tüfeğiyle açtığı ateş sonucunda şehit olan erlerin, Bingöl Genç nüfusuna kayıtlı İlhan Tezer, Hatay Yayladağı nüfusuna kayıtlı Mustafa Yelman ile Adana Yüreğir nüfusuna kayıtlı Kemal Kayar olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’daki otopsi işlemlerinin ardından şehit Tezer’in cenazesi helikopterle Genç’e, Yelman’ın cenazesi uçakla Hatay’a gönderildi. Kayar’ın ise tarifeli uçakla İstanbul’a gönderileceği bildirildi. Öte yandan, kendisini de ağır yaralayan er Maya ise, ambulans uçakla Ankara GATA’ya sevk edildi.

Gözyaşlarıyla Toprağa Veridi!

Şehit olan Hataylı Jandarma Er Mustafa Yelman’ın cenazesi Antakya’da yalpan cenaze töreninin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. 3 kardeşten en büyüğü ve ailenin tek erkek çocuğu olan şehit için Antakya Mezarlık Kompleksinde bir tören düzenlendi. Törende şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Vali Vekili Volkan Köksal, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Yelman’ın naşı, cenaze namazının kılınmasının ardından, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve araçla konvoy eşliğinde götürüldüğü Antakya Asri Mezarlığında dualar eşliğinde ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here