Cıncık; “İskenderun Basınını Güçlendirmek İstiyoruz!”

0
187

igc ziyaret17İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na Kutlama Ziyaretleri Sürüyor

Geçtiğimiz haftalarda yeni yönetimini belirleyen İskenderun Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda İGC Yönetiminin dünkü konukları AVM Müdürü Uğur Sevinmiş, Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay ile VİP İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri oldu.

Primemall İskenderun Alışveriş Merkezi (AVM) Müdürü Uğur Sevinmiş, İskenderun halkı için en kaliteli hizmeti verebilmenin uğraşısı içinde olduklarını belirterek, bu nedenle güçlü yeni firmalarla anlaşmalar yapmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay da konuşmasında çeşitli konulara değindi. Akbay, kent sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, yanlış bulduklarını da kamuoyu ile paylaştıklarını  belirterek, şunları söyledi:

“Bunun bir örneği karayolları arazisi. Şehrin merkezinde 6 mahallenin ortasında İskenderun’un en büyük alanı olan bu arazi, betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya. Mahkeme’nin bu eşsiz arazi için ‘park yapılacak’ kararı var. Belediye Başkanı Seyfi Dingil de park yapılacağı sözünü verdi ama gelin görün ki İskenderun Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurarak Karayolları Arazisini rezerv yapı alanı olarak talep etti. 60 dönümlük bu arazi Maliye Bakanlığı’nın oluru ile rezerv yapı alanı ilan edildi. Ayrıca Belediye Karayolları Arazisi’ni blok bazlı zemin etüt raporu hazırlanmak üzere ihaleye çıktı…”

igc ziyaret18

Akbay, bu nedenle Cumartesi günü saat 14.00’de Karayolları Kapısında bir basın açıklaması yapacaklarını da belirtti. Akbay, basının halkın gerçek sesi olduğunu, bunun kısılmaması gerektiğini de belirtti.

VİP İş Kadınları Derneği  Başkanı Gülşen Çiftçi ve Yönetim Kurulu üyeleri de İGC Yönetimini ziyaret ederek kutladı. Çiftçi, derneğin muhtaç durumdaki kadın ve çocuklarına yardımcı olabilmek amacıyla çalıştığına dikkati çekerek, bu konuda basından destek beklediklerini ifade etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da tüm konuklara ziyaretleri nedeniyle ayrı-ayrı teşekkür ederek, İskenderun Basınını güçlendirmek, bu işi gerçekten yapmayanları ayıklamak için çalışmalar başlattıklarını belirtti.

igc ziyaret19

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here