Çiğdem Öğretmen Çocuklarla Yaşayacak

0
331

Yakalandığı hastalık sebebiyle hayatını kaybeden Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Öğretmeni Çiğdem Işık’ın adı görev yaptığı okulda yaşayacak.

İkinci çocuğuna hamileyken yakalandığı amansız hastalık nedeniyle önce karnındaki bebeğini sonrasında ise hayatını kaybeden anaokulu öğretmeni Çiğdem Gülen Işık’ın ismi okulda yaptırılan masal odasına verildi. Çiğdem öğretmenin ölmeden önce bir öğretmen arkadaşı ile birlikte bu projeyi hayata geçirmek için okul yönetimine başvurduğu ancak bu projeyi hayata geçiremeden hayatını kaybettiği belirtildi.

Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz; “Çiğdem öğretmenimiz bu projeyi çok istiyordu ama olmadı, hüzünlüyüz ancak o çocukların mutlu olmasını isterdi şimdi yapılan masal odası ile her gün çocuklarımız o odada dinlediği masallarda Çiğdem öğretmeni yaşayacaklar, bizlerde Çiğdem öğretmenimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ise; “Çiğdem öğretmen aramızdan ayrılsa da bu okulda ve çocukların gönlünde yaşamaya devam edecektir. Çiğdem öğretmenimiz çok sevilen biriydi, cenazesi de çok kalabalıktı, bugünde onu seven kalabalık burada. Bir gün hepimiz öleceğiz önemli olan geride bıraktığımız eserlerdir. Öğretmenlik o kadar kutsal bir meslek ki bu dünyadan göçüp gitse bile projeleri ile çocuklara ışık olmaya devam ediyor onu asla unutmayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çiğdem Işık Masal Evi’nin açılış kurdelesi, Okul Müdürü Hüseyin Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve Çiğdem öğretmenin ailesi tarafından kesildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here