CHP’liler Cumhur İttifakı’nın İddialarını Yalanladı

0
68

“Ne Yaparsanız Yapın, Türkiye’nin Aydınlık Yarınları İçin Çalışmaktan Hiçbir Zaman Geri Durmayacağız”

Hatay AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’ın Hatay Büyükşehir Belediyesi icraatlarını eleştiren iddialarına CHP Hatay örgütünden yalanlama geldi.

Belediye Taş Bina önünde toplanan CHP’li milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili adına açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Cumhur İttifakı’nın yerel siyaset üzerinden partileri AKP ile MHP’nin genel siyasette partimiz ve CHP’li belediye başkalarına yönelik algı operasyonu dilini Hatay ve Hatay siyasetine taşıması ile gerçekleşen AKP İl Başkanının iftiralar içeren -sözde- basın açıklamasına karşı CHP Hatay olarak “tek vücut, tek ses” cevap veriyoruz” diyerek AKP’nin suçlamalarını tek tek yalanladı.

Cumhur İttifakı grupları ile iddialarda bulunan AKP il başkanı Yeşildal’a cevap veren CHP’li Şahin şu ifadeleri kullandı;

“2014 yılında büyükşehir olan Hatay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimleri kazandığı günden bu yana AKP iktidarı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir. Özellikle yatırımlar ve bütçelendirmelerdeki tutumu ile büyükşehir belediyemiz zor durumda bırakılarak halkımıza yönelik hizmetler engellenmek istenmektedir. Bunların Hatay halkını cezalandırma amacını taşıdığı açıktır.

AKP’nin Suriyeliler ile ilgili hiçbir önerimizi dinlemeyip sergilediği yanlış dış politika nedeniyle şu anda Hatay’da nüfusumuzun yüzde 35-40’ı, yani neredeyse her 3 kişiden 1’i Suriyelidir. Buna rağmen Hatay, merkezi hükümetten ek hiçbir bütçe alamamakta aksine ekmeğini Suriyeliler ile bölüşmek durumunda kalmaktadır. Hataylılar, sadece ekmeğini değil tüm imkanlarını bölüşmek zorunda kalmıştır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi böylesine bir sorumluluk karşısında kendi vatandaşları için ayrılan paydan hem vatandaşlarımıza hem de Suriyeli mültecilere hizmet vermek durumunda bırakılmaktadır.

Hükümetin vermediği desteği kendi öz kaynakları ile kapatıp hizmette kusur bırakmamak adına proje ve uygulamalara giden Hatay Büyükşehir Belediyesi, tüm bunlar yetmezmiş gibi iktidar sahipleri tarafından, haksızca, hukuksuzca, yüzsüzce ve utanmazca iftiralara uğramaktadır.

AKP il Başkanı, yanında duran belediye başkanlarını, meclis üyelerini, partililerini alarak belediye binası önünden tehditler savurmuştur. Yapılan açıklamanın yöntemi ve içeriği siyasi nezakete aykırıdır. Hodri meydan… AKP’nin İl başkanı ‘CHP’li bazı yetkililer de rahatsız’ diyerek hadsizce partimize el uzatmıştır, kimler nelerden rahatsız bunu net şekilde açıklamalıdır.

‘Tahakkümden’ söz ediyor, kendilerinden daha fazla tahakküm kurmak isteyen kimse yoktur. Öyle ki kendilerinin tutumu Belediye Meclisi Üyelerinin kendi imzalarını red noktasına gelmelerine sebep olmuş, üyeleri “sözünde durmayan yalancılar” konumuna düşürmüştür.

Cumhur İttifakı sözcüsü AKP il başkanının sözleri; Büyükşehir Belediyesi’nin gayrimenkul satışı planlarına karşı çıkması, halkımızı yanlış yönlendirmeyi amaçlayan, ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla yapılan bir kara propagandadır.

AKP ve MHP belediye meclis üyelerinin belediye meclisinde halkımızın yararına olan kararlara sürekli red oyu vererek hizmetleri engelleme çabalarına rağmen, Büyükşehir belediyemiz kendi öz kaynaklarını yaratmış ve Hatay halkı ile 10 yıldır misafir ettiğimiz 800 bine yakın Suriyeli nüfusa hizmet götürme çabasında olmuştur.

Hatay Büyükşehir Belediyesi kendi öz kaynakları yani kendi bütçesi ile bazı gayrimenkuller satın almış bu gayrimenkulleri değerlendirip karlı şekilde satma yoluyla yine belediyeye bütçe oluşturmak için alım-satım uygulamaları yapmıştır ve yapacaktır da. Bu alım-satımlardan elde edilen gelirler yine belediyenin hizmetlerinde kullanılan, yani belediyenin bütçesine katkı sağlayan, Hatay için oluşturulan bütçelerdir. Sayın il başkanı kendi belediyelerinin ve partisinin hükümetinin çar-çur etme politikalarını bize yamamak istemektedir. Bu uygulama sadece Hatay’da değil 81 ilin tüm il ve ilçe belediyelerinde uygulanan, yasalara göre kanuni olan çalışmalardır.

AKP’li belediyeler gayrimenkul satarken çar-çur yok kar var, CHP’li belediyeler gayri menkul satıp halk için kullanılacak öz bütçe oluşturunca çar-çur var, israf var… Öyle mi?

Oysa ki 83 milyon çar-çuru kimin yaptığını çok iyi bilmektedir. Çar-çur arayanlara aynaya bakmaya davet ediyoruz! Her şehre bir saray çabasında olanlar ile filosunda 8 tane uçak bulunduranlar, vatandaşı açlık sınırının altında bırakıp 7-8 yerden maaş alanlar, yangın söndürme uçağı almayıp yangınları söndüremeyenler, Tank Palet Fabrikası’nı içindeki hammadde fiyatına yandaşına peşkeş çekenler yani çar-çur’un kitabını yazanlar bu açıklamayı yapan AKP ve Cumhur İttifakı zihniyetidir.

Veriler ortada: AKP’liler her zamanki gibi adaletsiz, mesnetsiz iftiralara başvurmuş, algılara yönetimi yapmakta ve milletimizin aklıyla alay etmektedir. Sayın AKP il başkanına tavsiyemiz iki yüzlü davranarak değil, Hatay Büyükşehir Belediyemize halkımızın yararı için destek olmalarıdır. Bunun en birinci yolu da bir an önce samimiyetsizliği bırakıp, Belediye Meclisi Üyeleri üzerindeki tahakkümü kaldırmalarıdır.

Yolsuzluk, rant ve israflarla Cumhuriyet kazanımları ve stratejik öneme haiz onlarca kurumu ve taşınmazları yandaşları ile yabancılara peşkeş çekerek satan AKP’liler Ereğli ve İskenderun Demir Çelik Fabrikası, Tekel Alkollü İçkiler, Sümer Holding ve Şeker Fabrikaları, ETİ Holding, PETKİM, TÜPRAŞ, TELEKOM, Tank Palet Fabrikası ve termik santrallere kadar tüm milli değerlerimiz anti-milli uygulamalarla satılırken ses çıkarmayıp, bugün hükümetlerinin üvey evlat olarak gördüğü Hatay’a hizmet için belediyenin kar elde edeceği, kendi gayrimenkulleri satışa çıkarıldığında feryat figan kameralar karşısına geçiyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur!

En fazla vergi veren 7. il olan Hatay, yatırımlarda maalesef 56.sırada yer alıyor. AKP hükümeti, Hatay’a hak ettiği oranda devlet yatırımlarından teşvik vermediği gibi bir de Hatay Büyükşehir Belediyemizin kendi imkanları ile Hatay halkına yapacağı yardımları da baltalama derdine düşmüş durumda.

Esnafa borç öteleme, çalışana ve öğrenciye kredi, EYT’lileri yük maliyet, emekliye açlık sınırı altı maaş, çiftçiye borç yükü veren, 3600 ek gösterge sözü verip unutan zihniyet, yangın ve sel gibi olağanüstü afetlerde de halka IBAN veriyor! Bu da yetmezmiş gibi sosyal devlet olmanın gereklerini unutan Cumhur ittifakı görevini yapmaya çalışan CHP’li belediyeleri de suçluyor! Ne yaparsanız yapın, Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız.

Gönül isterdi ki; Geçmiş dönemleri de çok iyi bilen eski milletvekili AKP il başkanı Sayın Yeşildal ve yanında bulunan Cumhur İttifakı grubu önce kendi hükümetlerinin Hatay’a üvey evlat muamelesi yaparak Hatay halkını cezalandırmalarına karşı durup memleketlerini savunsalardı.

Ancak bunun yerine partimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyemiz üzerinden CHP’li belediyelere dil uzatma gafletinde bulunarak, belediye meclisinde istedikleri olmazsa, büyükşehir şehir eğer hesap veremezse bizleri sokaklara çıkma ile tehdit etme aymazlığında bulunulmuştur.

AKP il başkanı biliyor olmalıdır ki; Hatay’da kardeşlik ve barış iklimi hakimdir. Halkı provokasyona davet etmek kimsenin haddi değildir. Bu meydanda biz halkı şampiyonluk kutlamaları, zafer kutlamaları, konserler vesaire için toplanıyoruz. Bu halkı kin ve öfkeye sevk edecek açıklamalara Hatay halkının karnı toktur.

Aynı zamanda avukat ve eski milletvekili olan AKP İl başkanı Sayın Yeşildal ve bir kısım milletvekili ‘bu bir yargı sorunudur’ diyene kadar yargıya başvurmayı deneyebilir. Savcılık ve mahkemeler orada. Buyursunlar dava açsınlar ve yüce adalet önünde belgelerimizle aklanıp yalanlarınızı ortaya çıkaralım. Bizim alnımız ak başımız diktir.

Kimsenin kimseyi kandırmaya, yalan ve yanlış ithamlarla karalamaya çalışmaya hakkının olmadığını söyleyerek, Milletimizin aklıyla alay edenlere bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz; yüce halkımız bu gerçekleri görmektedir. Ve ilk seçimde Cumhur ittifakı üyesi AKP ve MHP’ye sandıkta en güzel cevabı verecektir.

Az kaldı; Millet kan ağlıyor yoksulluktan, şalterleri indirdi ilk seçimlerde ampulleri patlatacak.” Ak Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında, restorasyonu yapılmış ve bitirilmiş yerlerin restorasyon ihalesinin yeniden ihalesinin yapıldığını iddia etmiş, emniyet ve savcıları göreve davet etmişti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here