CHP’li Vekil Topal; “Bugün Hukuku Yok Sayanlar da Yarın Hukuk Arayacaklar”

0
98

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu İstanbul Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın da eşlik ettiği ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Topal, Milletvekili Berberoğlu ile dertleşme imkânı bulduklarını, sağlığı ve moralinin gayet iyi olduğunu, Adalet yürüyüşünü takip ettiğini ve bütün katılımcılara selam gönderdiğini ifade etti.

Adalet yürüyüşünün toplumun tüm kesimlerinden geniş bir destek bulduğunu sözlerine ekleyen CHP’li Vekil Topal; “Türkiye 12 Mart, 12 Eylül Faşist darbelerinin yarattığı ağır tahribata rağmen yeniden demokrasiye dönebilmiştir. 20 Temmuz Dinci Gerici OHAL darbesinin de üstesinden gelecektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşü toplumun tüm kesimlerinden geniş bir destek buldu. Bu da gösteriyor ki Türk insanı bu anti demokratik yönetim biçimini daha fazla taşımak istemiyor.

Çok değil bundan üç beş yıl önce Türk ordusuna kumpas kuranlar bugün ya yurtdışında kaçaklar ya da ceza evlerindeler. O dönem kumpas davalarının savcısıyım diyen kişi ise bugün sarayda oturuyor. Yüksek Mahkemelerin hakim ve savcılarını belirliyor. Gelişmiş bir demokraside suç fiili olamayacak bir suçlamayla, Enis Ağabey şuan hüküm kesinleşmediği halde 14 gündür cezaevinde. Yalnız Enis Ağabey mi? İşini kaybettiği için bedenini açlığa yatıran Semih ve Nuriye hoca da cezaevinde.

Bu sayıya yüzlerce tutuklu aydın yazar ve çizeri ekleyebilirsiniz. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Bugün hukuku yok sayanlar da yarın hukuk arayacaklar. O nedenledir ki herkes için adalet parolasıyla bir yola çıktık.  Unutmayın ki ‘Zulm ile abat olanın sonu berbad olur’” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here