CHP’li Vekil Mevlüt Dudu PM’ye Aday

0
133

mevlüt dudu (26)CHP’nin, yapılacak büyük kurultayı için geri sayım sürerken, parti vitrinine girecek yeni isimler konusunda kulisler hızlandı. Çarşaf listeyle yapılması beklenen PM seçimleri için, aralarında Hatay Milletvekili Av Mevlüt Dudu’nun da yer aldığı yüzlerce aday mücadele edecek.

CHP 16-17 Ocak tarihinde Ankara Arena’da yapacağı büyük kurultay da, Parti tüzüğüne göre PM seçimlerinde yüzde 10 gençlik, yüzde 33 cinsiyet kotası uygulamasında en şanslı adaylar kadınlar. Bu da PM’de her 3 kişiden 1’inin kadın olması anlamına geliyor. 60 kişilik PM’ye, bu çerçevede en az 20 kadının girmesi öngörülüyor.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, hafta sonu yapılacak olan kurultayda PM listesine girmek için yarışacağını açıkladı. Dudu, 60 kişilik parti meclisi listesinde yer almak için kurultay delegelerinin oylarına talip olduğunu belirterek; “Toplumun tüm katmanlarında örgütlenen bir CHP. STK’ların ve gençlerin karar alma süreçlerine doğrudan katıldığı bir CHP. Cumhuriyet değerlerini içeren, yurttaşlık etiğini kapsayan, eşitlikçi, özgürlükçü ve öncü bir CHP. Yoksulun yardım ve ianeye değil, insanca yaşama kavuşturduğu bir CHP. Her türlü faşist, totaliter ve anti-demokratik liderlik anlayışını dışlayan bir CHP. Kadınları partinin üst katmanlarına daha çok taşıyan bir CHP. Başta gezi olmak üzere toplumsal direnişleri iyi çözümleyen ranta karşı parklarını ve derelerini korumak için örgütlenen yurttaşlarının yanında yer alan bir CHP. Yurttaşlık ve sivil kültürü esas alan bir CHP. Kadına şiddete değil insanca yaşama kavuştuğu, erkekle eşit ve yan yana olduğu bir CHP. Dış politikada barışı ve ülkesel çıkarları esas alan bir CHP. Güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden bir CHP. Sınıfsal çelişkilerle mücadele eden daha sol, sömürüye karşı emekçilerin yanında yer alan bir CHP. 21.yüzyılda yeni ve çağdaş siyaset, yeni ve çağdaş siyasetçiler ile çağdaş bir CHP için adayım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here