CHP’li Vekil İçişleri Bakanına Sordu: “Teröristleri MİT mi Taşıyor?”

0
39

mevlüt dudu (15)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, basında yer alan, Suriye’de silahlı çatışmalara katılan teröristlerin silahlarıyla birlikte Hatay’dan Akçakale sınırına kadar MİT organizasyonuyla taşındığı, oradan da Suriye’ye geçirildiği iddialarını meclise taşıdı.

bu iddiaların doğu olup olmadığı doğruysa bu konuda yapılması düşünülenlerle ilgili meclise bir soru önergesi sunan Vekil Dudu, bu sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını istedi.

CHP’li Vekil Dudu, konuyla ilgili sunduğu önergede şu ifadelere yer verdi; “Basında yer alan haberlerde; Suriye’de silahlı çatışmalara katılan teröristlerin silahlarıyla birlikte Hatay’dan Akçakale sınırına kadar MİT organizasyonuyla taşındığı, oradan da Suriye’ye geçirildiği iddia edilmektedir. Haberin ayrıntılarında; Hükümetin talimatı ve MİT organizasyonuyla, “Ahrar-ı Şam” örgütü ve şu anda IŞİD bünyesinde savaşan çeşitli gruplardan teröristler, silah ve mühimmatla birlikte Türkiye topraklarından geçirilmiştir. Hatay’ın Reyhanlı ilçesi, Bükülmez köyü karşısındaki Atme’den alınarak silahlarıyla birlikte otobüslere bindirilen terörist gruplar Adana-Gaziantep otoyolu üzerinden Akçakale’nin Suriye sınırına götürülerek, oradan da Suriye’ye geçirildikleri, Adana-Gaziantep yolunda 10 Ocak günü yapılan bir operasyon sonucunda olayın ortaya çıktığı belirtilen haberlerde; durdurulan otobüslerde unutulan mühimmata rastlandığı, Otobüs şoförlerinin ifadesinin alınması sırasında, otobüslerle Bükülmez köyünden, Akçakale’ye teröristlerin taşındığı belirlenmiş, daha sonra olayla ilgili yapılan keşif videoya alındığı yer almaktadır. Suriye’ye silah ve mühimmat götüren TIR’lara yapılan operasyonda, MİT ile Jandarma ve savcıların karşı karşıya kalması kamuoyunda çok tartışılmıştı. Ancak IŞİD militanlarının otobüslerle taşınması olayı kapatılmıştı. Soruşturmada ifade veren otobüs firması yetkilisinin, MİT’le yaptığı anlaşmayı  savcıya gösterdiği belirtilen haberde; anlaşma çerçevesinde onların verdiği görevleri yaptığını belirtmiştir. Buradan hareketle;

1.Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü karşısındaki Atme’den alınarak silahlarıyla birlikte otobüslere bindirilen terörist gruplar Adana-Gaziantep otoyolu üzerinden Akçakale’nin Suriye sınırına götürülerek, oradan da Suriye’ye geçirildikleri doğru mudur? 2.Adana-Gaziantep yolunda 10 Ocak günü bu konuyla ilgili bir operasyon gerçekleştirilmiş midir? 3.Gerçekleştirildiyse operasyon sonucu elde edilen veriler nelerdir ve bu konuyla ilgili olarak şimdiye kadar neler yapılmıştır? 4.Bu olay gündeme geldiğinde, ilgilenmiş olan savcı kimdir? 5.Savcı Mustafa Sırlı’nın  görevinden alınma sebepleri nelerdir? 6.Yukarıda belirtilen olaylarla ilgili  Savcı Mustafa Sırlı’nın hazırlamış olduğu dosyalar mevcut mudur? 7.Bunlarla ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış olan işlemler nelerdir? 8.İlgili savcı görevden alındıktan sonra onun hazırlamış olduğu dosyaların takibiyle kim ilgilenmektedir? 9.Olayla ilgili görüntülerin yer aldığı iddia edilmektedir, bu konuyla ilgili görüntüler mevcut mudur? Varsa bununla ilgili olarak şimdiye kadar neler yapılmıştır? 10.Hükümet ve MİT  Suriye’de faaliyet gösteren  ‘Ahrar-ı Şam’ örgütü ile ne tür bağlantılar içerisindedir? 11.Bu örgütle şimdiye kadar herhangi bir anlaşma yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu anlaşma neleri içermektedir? 12.Daha önce kerelerce; teröristlerin savaşmak amacıyla ülkemizden Suriye’ye götürüldüğünü ve bu kişilerin tedavilerinin de ülkemizde yapıldığını belirtmeme rağmen bu yönde bir olayın olmadığı açıklamaları yapılmışken, basına yansımış olan bu konuyu nasıl açıklıyorsunuz? 13.Ülkemizin uluslararası güvenliğinin söz konusu olduğu bu tür durumlarda; MİT’in faaliyetleri ve teröristlerle anlaşma yaptıkları söylentilerinin halkımızı tedirgin etmesinin önüne geçilmesi ve halkımızın bilgilendirilmesi açısından acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here