CHP’li Vekil Dudu’dan 30 Ağustos Mesajı!

0
106

CHP’li Vekil Dudu’dan 30 Ağustos Mesajı; “Anadolu, Bu Zafer İle Türk Milleti’ne Tescillenmiştir”

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Av. Mevlüt Dudu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dudu, emperyalist güçlere karşı Anadolu’ya bağımsız ve özgürlük getiren 30 Ağustos Zafer Bayramının, ulusal bilincimizi her daim açık tutmamız gerektiğini hatırlatan bir tarihi zaferin adı olduğuna dikkat çekti.

Mesajında, bu eşsiz zaferin 95. yılının kutlandığına işaret eden Dudu; “26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile girdiğimiz Anadolu, 26 Ağustos 1922’de şahlanan Zafer Yürüyüşü ile Türk Milleti’ne tescillenmiştir.

Atatürk, 26 Ağustos’ta Yunan mevzilerine baskın gibi bir taarruz yapmış, 30 Ağustos’ta düşmana kesin darbeyi vurmuştur. 1 Eylül’de “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrini veren Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, düşmanı 9 Eylül’de İzmir’den temizleyecek savaşı başlatmıştır. Tarihler, 18 Eylül’e geldiğinde Anadolu’da tek bir Yunan askeri kalmamıştır.

Tarihe en büyük kuşatma ve baskın taarruzu olarak geçen bu zafer eşsizdir. Sakarya Meydan Savaşı’ndan sonra askere alınan 200 bin inanmış Türk askeriyle tarihe geçen bu büyük Zafer, adımızı Anadolu’ya kazımıştır” dedi.

Zafer Bayramı mesajında, Cumhuriyete bundan sonra daha çok sahip çıkmamız gerektiğinin de altını çizen Dudu; “Büyük Zafer sonrası kurulan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimize, bağımsızlığımızı taçlandıran yönetim biçimi olarak her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gerekmektedir. Eşsiz bir zafer olarak tarihe geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın daha güçlü Türkiye ideali uyandıracak anlayışla kutlanmasını ve AKP iktidarının ulusal bayramlarımızı sahiplenerek hak ettiği şekilde kutlamasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu Zafer, Anadolu’nun Ebedi Türk Yurdu Olmasını Sağlamıştır”

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da, Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu vurguladı. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, Türk ulusunun yeniden dirilişi olduğunu savunan Güzelmansur; “26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’nin Cumhuriyetin kuruluş yolunda önemli bir yere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan büyük taarruz, aynı zamanda tam bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yolunu açan zaferdir. Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi’yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında, Türk milletinin hürriyet aşkı ve vatan sevgisiyle kazanılmış bir zaferdir. Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Bugün dahi kutlarken büyük onur duyduğumuz bu zaferi bizlere kazandıran başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here