CHP’li Gençlerden Duygu Yüklü ‘Uğur Mumcu Anma Töreni’

0
165

Mansuroğlu; “Bize Diz Çöktüremeyecekler”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları, Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 26. yıldönümü dolayısıyla ilçe binasında bir anma töreni düzenledi.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, kadın kolları, il yöneticileri, belediye başkan aday adayları ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu; “Bu ülkenin geleceği için, onurlu, namuslu ve cesur kalemler hep hedef alındı, yaşamları karartıldı. Aileleri acılar çekti. Çocuklar babasız kaldı. Çok canlar yandı. Ancak, doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi, yok edilemedi. Daha da büyüdü. Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü genç kuşaklara örnek oldu.

Uğur Mumcu 62’de başladığı yazılarını ölünceye kadar sürdürdü. Kalemi hiç eğilip bükülmedi. Doğru ve büyük bir açıklıkla, cesaretiyle tüm çarpıklıkları gözler önüne serdi. Yaşamını da bu uğurda yitirdi. Bugün aynı zamanda 2001 yılının 24 Ocak günü şehit edilen Diyarbakır halkı tarafından büyük sevgiye mazhar olan ve bu sebeple karanlık eller tarafından suikaste kurban giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Merhum Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümü. Kendisini de derin saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Uğur Mumcu gerici yobaz zihniyetin katlettiği değerlerimizden bir tanesi… Bu süreç Uğur Mumcuyla başlamadı. Bu süreç Osmanlı döneminden bu tarafa Kurtuluş Savaşı sonrası Teğmen Kubilaylardan başladı. Sayamayacağımız kadar değerimizi katlettiler. Ama onlar düşünceleriyle, dik duruşlarıyla, yiğitlikleriyle her zaman bizim için bir sembol, bir ışık oldular. Mekânları cennet olsun. Onları saygı, sevgi ve özlemle her zaman anıyoruz.

Gezi direnişi sırasında kaybettiğimiz fidanlarımız bu topraktan yitirdiğimiz canlar, onların da ruhları şad olsun. Onların yaktığı meşale, başlattıkları direniş, hiç azalmadan artarak devam edecek, bize diz çöktüremeyecekler. Buna güçleri yetmeyecek.

Biliyorsunuz ki bu süreç belediye saltanatı ile başladı. Bu karanlık zihniyet, Türkiye’nin başına çöreklenen bu habis ur, belediye saltanatıyla başladı. Onların bu saltanatına 31 Mart’ta son vereceğiz. Bu aydınlık yüzlü insanlarla 31 Mart’ta bu habis uru söküp atacağız ve Türkiye’ye ışık sızmasını sağlayacağız, aydınlığa boğacağız” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerden zaferle çıkabilmek için birlikteliğin önemine vurgu yapan Mansuroğlu; “Hedefimiz büyük. Hevesleri kursaklarında kalacak. Umdukları neticeyi buradan alamayacaklar, hezimete uğrayacaklar. Gün İskenderun’a, memlekete sahip çıkma günü” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, şiir ve özgeçmiş dinletisi gerçekleştirildi. Ardından saz eşliğinde hep birlikte türküler söylendi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here