CHP’li Fevzi Yüksel; “Konuşarak Adalete Kavuşacağız”

0
51

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Konuşarak Adalete Kavuşacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Gezi direnişinin yıldönümünde yaptığı açıklamada; “Gezi direnişi şanlı bir direniştir. Dayatmaya başkaldırmadır, memlekete, doğasına, yeşile sahip çıkmadır, ‘insanların yaşam haklarına karışamazsın’ demenin haykırışıdır, ‘Bu memleket sahipsiz değildir’ demenin haykırışıdır. Gezi direnişi budur! Bedel ödeyen canlarımızı saygıyla, özlemle, rahmetle anıyoruz. Bıraktıkları direniş, haksızlık bitene kadar, adalet yerine gelinceye kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Gündeme yönelik değerlendirmelerle açıklamasına devam eden Yüksel, herkesin bildiğini konuşması gerektiğini vurgulayarak; “Herkes bildiğini konuşmalı, geriye dönüp bakmalı vicdanını katmalı, her türlü bilgiyi, belgeyi açıklamalı ve konuşmalı. Konuşarak doğruya, güzele, hakka ve adalete kavuşacağız. O yolda beraber yürüyenlerin bir kısmı açıkladı, organize suç örgütü lideri de bazı şeyler söylemeye, konuşmaya başladı, daha bildiklerinin yüzde onunu söylemediler. Onun için tekrar diyorum ki, ‘Konuş Türkiye, haykır Türkiye!’ Hz Ali efendimizin şu sözü unutulmamalı; ‘Haksızlık karşısında eğilenler, hakları ile birlikte şereflerini de kaybederler’ Haksızlık karşısında susmayacağız, adaletsizlik karşısında susmayacağız. Sustuğumuz, konuşmadığımız için Türkiye şu andaki bataklığın içerisinde, can havliyle, son gayretle kurtulmaya çalışıyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, haksızlık karşısında susmayacağız, konuşacağız” dedi.

Ata’mıza Uzanan Diller Kesilecek

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaretlerle ilgili de sert eleştirilerde bulunan Yüksel; “Dünyanın kabul ettiği, mazlum milletlerin lider olarak gördüğü, büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ümüze hakaretler, onu küçük düşürme gayretleri ve Atatürk’ümüze yapılan bu haksızlık, bu adaletsizlik karşısında da susmayacağız. Ayasofya Camisi büyük kurtarıcı, büyük önder Ata’mıza hakaret etme merkezi mi oldu? Onun için mi açtınız? Bir kendini bilmez, tarihini bilmez, güya imam, güya din adamı, ne vicdan var, ne utanma, ne Allah’tan korkma var. En büyük hain sensin ve senin gibiler. Türkiye’yi dönüştürmeye, Türkiye’yi cumhuriyetten koparmaya, Türkiye’yi gericiliğe, yobazlığa mahkum etmek için konuşuyorlar. Şu unutulmasın; tarihimize bakın, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu, bu gerici, yobaz, dini kullanan ama dinle alakaları olmayan bu zihniyetler tarafından yerle bir olmuştur. Bunlar da onların torunlarıdır. Ne yaparsanız yapın, Atatürk sevgisi çoğalıyor, Atatürk’e bağlılık çoğalıyor, cumhuriyete bağlılık çoğalıyor. Siz gaflet içerisinde olsanız da, süzme hain olsanız da Atatürk sevgisinin, Atatürk Cumhuriyeti’nin önüne geçmeniz mümkün değil.

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanlığı olarak o sözde imamla ilgili bugün suç duyurusunda bulunuyoruz, bunun takipçisi olacağız. Bundan sonra büyük Atatürk’e, büyük kurtarıcıya kim dil uzatırsa o dil kesilecek, onun hesabı sorulacak” şeklinde konuştu.

Ülkede Temizlik Şart

Ülkede temizlik operasyonun şart olduğunu iddia eden CHP’li Yüksel; “Türkiye’de bir temizlik operasyonu şart, bu temizlik yapılmadan Türkiye ayağa kalkamaz. Türkiye temizlenmeli, Türkiye arınmalı, ihanet içinde olanlardan, kul hakkı yiyenlerden, hırsızlardan, yolsuzluk yapanlardan, bu ülkeye yoksulluğa mahkum edenlerden, suç işleyenlerden, adaletsizlik yapanlardan Türkiye kurtulmalı. Temiz eller operasyonu olmalı. Bunu ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yaparız.

Kötü gidişi durdurmak için şimdi camiden, kutsallardan medet bekliyor, caminin içinde miting yapıyor, caminin içinde konuşma yapıyor. Çek elini o kutsal dinimizin üstünden. Bu vicdansızlık yapılamaz yapılmamalıdır” dedi.

Çek Elini Dinimizin Üstünden

Türkiye son üç-dört ayda yüzde 7 büyüme yaşandığı yönündeki açıklamalara da değinen Yüksel; “Emekli mi büyümüş, asgari ücretli mi büyümüş, cebindeki para mı artmış, işsiz mi büyümüş, esnaf mı büyümüş, kim büyümüş? Büyüyen yok! Büyüyen sadece yandaş. Beşli çete büyümüş, yandaş büyümüş, gemi filolarınız, servetiniz artmış… Büyümüş olan sizsiniz. Vatandaş inim inim inliyor, Türkiye’de bir büyüme göremiyoruz. Vatandaş elektrik faturasını ödeyemiyor, hangi büyümeden bahsediyorsun sen, bu milleti gözü kapalı bir şey bilmez mi zannediyorsun?

Büyüyen enflasyon, büyüyen işsizlik, büyüyen intihar sayısı, büyüyen açlık, yokluk, sefalet! Çiftçiler Konya’da karayolunu kapattı, Denizli’de valiliğe yürüdü, insanlarımız aç, sefil, perişan. Ülkeyi getirdiğiniz manzara bu. Ben cami açarım, camide konuşma yaparım, bir de dua okuyorum bu kötü gidişi durdururum diyorsan kendin aldanıyorsun. Dinimizi bu kötü gidişi durdurmak için alet etme. Elinizi dinimizden, camimizden çekin. Çünkü bütün bunların yapmacık olduğunu da bu millet anladı” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here