CHP’li Dudu; “Arsuz’un Termik Santral İle Yıkımına Geçit Vermeyeceğiz!”

0
203

mevlüt dudu (17)CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mevlüt Dudu, Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde Kale Mahallesine yapılmak istenen termik santrali, “2. Cerattepe Vakası” olarak niteleyerek; “Papatya Elektrik Üretim A.Ş, kurulduktan 9 gün sonra 9 Mart 2016 tarihinde Hatay’ın Arsuz ilçesi Kale Mahallesi’nde termik santral kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED Başvuru Dosyası’nı sunuyor. Bu ne hız! Oldukça şüphe uyandıran bir hızla 3 milyar 650 milyon liralık proje bedeli ile başvuru yapıyor. Bunun arkasında başka bir güç olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Milletvekili Dudu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Arsuz’da ormanın içine, denizin kenarına yapılmak istenen termik santrale karşı başlatılan mücadeleye işaret etti. Hatay halkının bu santrale onay vermediğini kaydeden Vekil Dudu; “Hatay’ın Amanos Dağları ile Akdeniz’in masmavi berrak suları arasındaki sahil bandında bulunan Arsuz İlçesi’nde yapılmak istenen Termik Santral ile tıpkı Artvin Cerattepe’deki gibi çevre faciası yaratılmak istenmektedir. Rant siyaseti ile parsel parsel satılan Türkiye’de artık çevresel zenginliklere de acımasızca gözünü diken, vatandaşa nefes alacağı, temiz hava soluyacağı, denize girip rahatlayacağı, özgürce dolaşabileceği hiçbir alan bırakmayan bu kör siyasete karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Dudu, Orman ve Su İşleri Bakanı’nı uyararak; “Ormanın içinde termik santral kurulmasına izin verirseniz, bakanlığınızın kuruluş gerekçelerine ihanet etmiş olursunuz!” diye konuştu.

Meryem Ana Havuzuna Termik Santral

Termik Santral’in Hatay’ın Turizm Planı içinde olduğuna işaret eden Dudu; “Meryem Ana’nın içinde yıkandığı ve Hristiyanlarca kutsal olarak kabul edilen Meryem Ana Havuzu’nu barındıran bölge, tamamen ağaçlarla çevrilidir. Nehir ve kaynak suları ile Hataylıların nefes aldığı en önemli merkezdir. Hem dini, hem tarihi, hem doğal zenginliğiyle korunması gereken bir yerdir” dedi.

CHP’li Vekil Mevlüt Dudu, santral yapılmak istenen yerin İskenderun Arsuz Yaban Hayatı Koruma Alanı’na sadece 400 metre uzaklıkta olduğunu da vurgulayarak; “Burada Karaca-Yaban keçisi koruma altındadır. Santral yılda 308 bin ton kül salacak. Kömürün yanması sonucu ortaya çıkan atık gazlar ve uçucu küllerin ormana, denize ve yaban hayatına vereceği zararı düşünmek bile istemiyoruz. Buna sadece Hatay’ın değil tüm Türkiye’nin karşı çıkması gerekmektedir. Biz de toplumsal mücadele zeminini genişletmek için elimizden geleni yapacağız. Arsuz’un Termik Santral ile yıkımına geçit vermeyeceğiz!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here