CHP’li Dönen Partiyi Anlatmaya Devam Ediyor

0
60

mehmet dönen3“Üretimden Daha Fazla Tüketen Bir Türkiye Oluşturdular”

Yaklaşan yerel seçimlerde partisinin etkili olamadığı köy, belde ve ilçelerde çalışmalarını ara vermeden sürdüren Ticaret ve Sanayi eski Bakanı, CHP’li Mehmet Dönen, geçtiğimiz günlerde de Antakya Aşiyan Restoranda, İl Genel Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, kanaat önderleri ve bazı sivil toplum örgüt üyeleri ile bir araya geldi.

Türkiye Ürettiğinden Fazlasını Tüketiyor

Konuşmasına geçmiş dönemdeki ve bugünkü Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirerek başlayan Dönen; “Geçmişte o kadar güzel şeyler bırakıldı ki bu iktidara ama maalesef bunların hiçbirinin kıymetini bilemediler. Gübre ve Şeker fabrikası gibi üretim yapan tesislerin yarısını kapattı. Gübre üreten konumda iken şuanda neredeyse gübrenin tamamını ithal etmeye başladık.

mehmet dönen4

Maalesef Türkiye ürettiğinden 60 milyon dolar daha fazla tüketiyor. Üretimden daha fazla tüketen bir Türkiye oluşturdular. 1 yılda ürettiğinden 74 milyar dolar fazla para kullanıyor. Şu unutulmamalıdır ki, üretim yapmayan ekonomi er geç sıkıntıya girer. Bir ülke üretmiyorsa bir başkasının ürettiğini tüketiyorsa o ülkede kriz kaçınılmazdır” diye konuştu.

Benim Derdim CHP’yi İktidara Getirmek

Yaklaşık 10 yıldır siyaset yapmadığını hatırlatan Dönen; “Baktım ki Türkiye çok sıkıntılı süreçten geçiyor ve genel başkanımızın daveti üzerine siyasete yeniden girdim. Benden istendiği gibi bilgi ve deneyimimi iktidarın gerilemesinde kullanacağım. Bu amaç ile sahalarda çalışmaya başladım. Adım hep büyük şehir için aday olarak geçti. Benim derdim adaylık değil, benim derdim CHP’yi iktidara getirmektir. Bu düşünce ile Hatay’daki seçim verilerini bilgisayara yükledim ve analiz yaptım. En çok oyu Alevilerden alıyoruz. Sünni kesimin olduğu ilçelerde meclis üyemiz yok.

Hatay gibi bir bölgede CHP’yi aleviler sırtlamış durumda. Bende CHP’ye girerek, Sünni kesimde çalışarak bu arkadaşların yükünü hafifletmek istiyorum. 1 aydan fazla bize oy vermeyen 20’ye yakın belde ve ilçede çalışmalar yaptım, partimizi anlattım. Onlarla oturup dertleştim. CHP’nin başta büyük şehir olmak üzere büyük kesimleri alma gibi bir zorunluluğu vardır. Başka çaresi yok. Bizler bunun için çalışıyoruz” dedi.

Seçimlerde sandıktaki oylara sahip çıkacak kadroyu kurma zorunluluğunun altını bir kez daha çizen Dönen; “Oradaki arkadaşların sandığa gitmesi ve o oya sahip çıkması gerekir. Sen oylarına sahip çıkamaz ve seçimi kaybedersen bunda vatandaşın suçu yoktur” diye de parti yönetimine önemli uyarılarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here