CHP’li Adaylar STK’ları Gezerek Projelerini Anlatıyor

0
102

chp adayları1Dudu; “Onların Yapamadıklarını Yapacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları seçim çalışmalarına, yoğun bir tempoda, aralıksız devam ediyor. CHP Milletvekili Adayları Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Mevlüt Dudu ve Dilan Bedir, dün parti binasında üç fidan için gerçekleşen anma programının ardından sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler.

Ziyaretlerine, CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ve bir grup partili eşliğinde, ilk olarak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasından başlayan adaylar, burada partilerinin seçim bildirgesinde yer alan projeleri ve vaatleri anlattılar.

Adayları kapıda karşılayan İskenderun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül, seçim maratonunun tatlı bir heyecan eşliğinde kentimizde temiz geçtiğini belirtti ve sözü adaylara bıraktı.

İlk olarak konuşan CHP Hatay Milletvekili ve 25. Dönem 2. sıra adayı Mevlüt Dudu, parti olarak bu seçim döneminde farklı bir strateji uyguladıklarından söz etti. İktidar partisini eleştirmeyi bir kenara bırakarak, kendi proje ve vaatlerini halka anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Vekil Dudu; “Eleştirme alışkanlığımızı bir kenara bırakarak kendimizi anlatıyoruz. Bu dönem iktidara daha hazırlıklıyız. Mevcut iktidar yokluk ve yolsuzluk konularında Türkiye’ye zirve yaptırdı. Biz, onların vaat edip de yapamadıklarını yapacağımızı iddia ediyoruz. Üretmekten aciz oldukları için bizim projelerimizi eleştirmekle seçim çalışması yapıp halkı kandırmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü halk CHP’yi, projelerini, vaatlerini tuttu.

chp adayları2

Vaatlerimizin bir bölümünü 100 gün içinde, bir bölümünü bir yıl içinde tamamını ise 4 yıl içinde gerçekleştireceğiz. 4 yıl içinde bizim vaadimiz Türkiye’de yoksulluğu sona erdirmek, işsizliği asgariye düşürmek” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Milletvekili Adayı Dilan Bedir ise, partilerinin ekonomi projelerini anlattı. Kaynakların nasıl kullanılacağının siyasi bir tercih olduğunu kaydeden Bedir, CHP iktidarında kaynakları halktan yana kullanılacağını ifade ederek; “Biz bir hayal sunmuyoruz. Gerçekçi, hassasiyetleri gözeterek kapsayıcı, çözüm odaklı bir seçim bildirgemiz var” dedi.

Son olarak söz alan 5. sıra adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu da; “Bizim tüm vaatlerimizin bedeli 57 katrilyon. Bu da gayri safi milli hasılanın sadece %2.94’ü. Biz dersimize iyi çalıştık, eskisi gibi değiliz. İnsana, bilgi teknolojisine yatırım yapacağız. Bu ülkenin öz kaynakları zenginin gözünü doyurmuyor ama fakirin karnını doyurur. Fakirin daha fazla kazanmasını, zenginin daha azla yetinmesini sağlayacağız. Siyasi ahlak yasasını çıkararak hem insanlara hem muhalefete hesap vereceğiz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir çalışmamız söz konusu değil” şeklinde konuştu.

CHP Adayları gün boyu sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here