CHP’li Aday Kırmızıoğlu, Çalışmalarını Yoğun Bir Şekilde Sürdürüyor

0
168

“Sorunlar CHP İktidarında Çözülecek”

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti.

Şube Başkanı Mehmet Güngör, Şube Sekreteri Murat Kayış ve şube yönetimi tarafından karşılanan Milletvekili Adayı Kırmızıoğlu’na ziyaretinde CHP Hatay Milletvekili Adayı Avukat Suzan Şahin, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve kalabalık ekibi eşlik etti.

Karşılıklı görüş alış verişi ve iyi niyet dilekleriyle gerçekleşen ziyarette vergi adaletsizliği ve işçi hakları üzerine kısa bir konuşma yapan Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, özellikle ağır sanayi sektöründe emeklilik yaşının 5 yıl erkene çekilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirterek, vergi adaletsizliğinin de acil düzenlenmesi konusunda CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu’ndan destek istedi ve “Ülkede sorunlar çok ciddi. Emekçiyiz, bir siyasi parti değiliz. Ülkede yüzde 35’lere varan bir vergi adaletsizliği var, bunun çözümü için öncelikle sizden destek istiyoruz. İnşallah vekil olduğunuzda ki olacağınıza da inanıyorum. Bir diğer sorun ağır sanayi sorunları, maalesef metal sektöründe 60 yaşına kadar çalışması mümkün değil. Ağır sanayi olayı çözülürse 4-5 yıl daha öne çekilir sigorta yaşı emeklilik yaşı biraz daha emekliliğin tadını çıkarırlar. Diğer bir sorunumuz da çıraklık eğitim ve meslek liselerinde sigorta başlangıç tarihini staj gördüğü döneme çekmeleriyle alakalı. Bu bizim için çok önemli. Muhalefet çalışırsa iktidarda çalışıyor” şeklinde taleplerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu da, Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün destek talebine olumlu yanıt vererek, bu sorunların bütünüyle CHP iktidarında çözüleceğinin sözünü verdi.

Kırmızıoğlu yaptığı konuşmada, CHP’nin geçmiş seçim dönemleri de dahil yayınladığı seçim bildirgelerinin aynı zamanda bir hükümet programı ortaya koyduğunu belirtirken, CHP’nin ortaya koyduğu projelerin Ak Parti hükümeti tarafından kopyalandığını, ancak taşeron sorunun bu haliyle düzenlenmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

AK Parti’den de, 24 Haziran veya 8 Temmuz sonrasındaki CHP’nin iktidarında yapıcı muhalefet beklediklerini belirten Kırmızıoğlu, Türkiye’de vergi adaletsizliğinin giderildiği bir sürece girileceğini, az kazanandan az, çok kazanandan da çok almayı öngördüklerini ifade ederek; “Türkiye’de asgari ücret konusunda öncü partiyiz. Yerlerde sürünen asgari ücret, yoksulluk sınırının çok üstünde 2 bin 200 TL’ye yükseltilecek. İşin işveren tarafı da hesaplanıyor. Ağır sanayi sektöründe çalışan işçi sınıfının, işverenin yanında olmaya, bu konularda dengeyi kuracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Esnafa Adaletli Vergi Sistemi Müjdesi

Karşılıklı samimi bir sohbet ortamında devam eden ziyaret sonrasında Dumlupınar Mahallesi esnafını ziyaret eden Kırmızıoğlu, esnaflardan ve alış veriş yapan vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Esnaflara adaletli vergi sistemi ve Esnaf Bakanlığı müjdesini veren Kırmızıoğlu, esnafların Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında rahat nefes alacağını ve kazançlarına göre vergilendirileceklerinin müjdesini verdi. Esnafların sıkıntılarını da bir esnaf çocuğu olarak çok iyi bildiğini belirten Kırmızıoğlu, sadece esnafların değil toplumun tüm kesimlerinin barış, huzur ve refah içinde yaşayacağı bir Türkiye için çalıştıklarına vurgu yaptı.

Doktor Riyat Kırmızıoğlu’nun Ankara’da halkın öz evladı olarak en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancını dile getiren esnaflar ve alış veriş yapan vatandaşlar, öz evlatları Kırmızıoğlu’nu milletvekili olarak Ankara’ya göndermek ve Muharrem İnce’yi de cumhurbaşkanı olarak görmek için çalıştıklarını ifade ettiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here