CHP Milletvekili Ertem; “Milletimizin Özgür İradesi Demokrasimizin Mihengidir”

0
117

birol ertem6Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan darbe girişimi ile ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.

Türk Milletinin bugüne kadar darbelerden çok çektiğini ifade eden Ertem, “Ülkemiz ve Yüce Milletimiz darbelerden çok çekmiştir. Milletimizin özgür iradesi demokrasimizin mihengidir. Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşlarının kurduğu Milletimizin Meclisi gece bombalanırken Milletvekillerimizle beraber tüm inancımızla, tüm umudumuzla ve tüm kararlılığımızla Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçiliğini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

İster Sivil ister Askeri darbe olsun hiçbir zaman Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, Vatanımızı, Bayrağımızı ele geçiremeyecek ve yıkamayacaktır. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Milletin üstünde hiçbir güç yoktur’… Demokrasimizin en karanlık gecesini yaşatan darbecileri ve ülkemize bunu yaşatanları kınıyor, hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza rahmet diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here