CHP Kadın Kolları İlçe Başkanlığına Nurhayat Kılınç Seçildi

0
380

CHP Kadın Kolları İlçe Kongresi Gerçekleştirildi

Kadın Kolları Başkanlığına Seçilen Nurhayat Kılınç; “Birlikte Yönetmeye Geliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Kadın Kolları olağan kongresi geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirildi. Mevcut Kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz seçimde yeniden aday olmazken, tek liste halinde gidilen seçimlerde geçmiş dönem başkanlarından Nurhayat Kılınç yeniden CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, çevre ilçelerin kadın kolları başkanları, geçmiş dönem yöneticileri ile meclis üyelerinin de katıldığı kongre HATSU binasında gerçekleştirildi.

Kongrenin divan başkanlığnı İl Başkanı Haksöz yaparken divan üyeliklerine de Necla Çelebi, Beyaz Karaman ve Nursen Diken seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan Nurhayat Kılınç, katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini ifade ederken, mahalle temsilcileri oluşturacaklarını, asil ve yedek üyeler ile mahalle temsilcilerinin toplantılarına katılarak, söz ve karar sahibi olacaklarını söyledi. Kılınç; “Her türlü zulme, şiddete ve sömürüye karşı verdiğiniz mücadelenin yanında olmak ve mücadelenize omuz vermek için başkanlığınıza aday olmaya ve birlikte yönetmeye geliyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, tam bağımsız ve laik bir Türkiye için kadının ikinci sınıf vatandaş olarak görülmediği; din, dil, ırk ve mezhep ayırımının yapılmadığı bir toplum yaratmak için sizlerin birlikte mücadeleye davet etmeye geliyoruz” diye seslendi.

İskenderun’da yeniden yapılanmak istediklerini, her mahallede temsilci ve komiteler oluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Kılınç; “Ülke kalkınmasında kadınlarımızın en az erkekler kadar söz ve karar sahibi olması, gençlik ve cinsiyet kotasının uygulanması konusunda dayatmacı olacağız. Yaşadığımız toplamda şiddete maruz kalan kadınlarımızın sesi olacağız. Kadın cinayetlerinin ve çocuk tacizlerinin yaşanmadığı bir ülke için mücadele edeceğiz. Sevgili yoldaşlarım emeğimiz varsa gücümüz de olacak” diye konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz de, kongre ve kurultayla partinin yenilendiğini söyledi. Önümüzdeki dönemin çok önemli olduğunu vurgulayan Haksöz, bir erken genel seçimle karşı karşıya kalınabileceğini, kongrelerden çıkan yönetimleri bu nedenle zor bir görev döneminin beklediğini kaydetti.

İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da kongre de yaptığı kısa konuşmasında, ülke gündemine değinerek; “Hiç karışmamamız gereken bir coğrafyada kan su gibi akıyor. O bölgeden yeni şehit haberleri gelecek diye kalbimiz elimizde. Türkiye’nin ekonomik şartları, siyasi belirsizlikle… Ama bu salonda sizlerle, cumhuriyetin aydınlık yüzleriyle karşılaşmak bana moral aşıladı. Cinsiyet kotasıyla ilgili düzenleme, temsilde fermuar sistemi için bir metin gelmesi durumunda kurultay delegesi olarak ilk imzayı atmaya söz veriyorum. Cinsiyet kotasında erkeklerin ihtiyaç duyacağı bir dönemi yaşarız inşallah. Bir dönem ilçe kadın kolları başkanlığını yürüten Dr. Muhsine Korkmaz’a ve yönetimine teşekkür ederim. Seçim döneminde ve parti çalışmalarında her sokakta, her caddede, her evde onların ayak izi var. Şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilecek yönetimle birlikte iktidarın yolunu öreceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

“Birlik Olmak Zorundayız”

CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları kongresinde partililere hitap eden Milletvekili Av. Suzan Şahin, ülkede yaşanan sıkıntılara değinerek; “Gençlerimizin, çiftçimizin sanayicimizin, hakikaten ekonomik kriz yanında ülkemizin insanı mutsuz, umutsuz bir toplum haline getirildi. Demokrasi yok, adalet yok, hukukun üstünlüğü yok, kayyumları biliyorsunuz. Birisi çıkıyor seçim öncesinde ‘Bak! Buraya falanı seçerseniz kayyum atarım’ hakikaten öyle de yapıyor. Millet olarak hiç birimizin sesi çıkmıyor. Şimdi bu hukuksuzlukların, adaletsizliklerin, demokrasi yoksunluğunun, liyakatsizliğin ülkemizde yol alacağı korkusuyla bizler ciddi mücadeleler veriyoruz. Bugün bizim sadece 140-150 milletvekilinin mücadelesi veya muhalefetteki diğer partilerin mücadelesiyle bu ülkedeki bu sorunu ortadan kaldıramayız. Hepimiz birlik olmak zorundayız” diye konuştu.

“Afla Çocuk Evliliklerinin Önünü Açmaya Çalışıyorlar”

Ak Parti iktidarının daha önce tepkiler nedeniyle geri çekilen aynı yasayı şimdi dolanarak getirmek istediğini de aktaran CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin; “Çocuk evlilikleri ya da çocuk gelin konumunda olanların kocalarına af şekliyle, afla çocuk evliliklerinin önünü açmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde gelecek, biz mecliste ciddi anlamda direnç göstereceğiz. Ama sizin de bilmeniz, bu duyarlılığı sahada göstermeniz gerekli. Mahkeme 15-18 yaş arasındaki hanımlara yada gençlere beylere evlenme izni verebiliyor ama 15 yaşın altına yok. 15 yaşın altındakiler eğer böyle bir evlilik yapmışsa cinsel istismar suçunu işlemiş sayıyor, çocuğa taciz, tecavüz konumunda değerlendiriyor ve ciddi bir hapis cezası var. Bunlar 15 yaşın altında evlenmek isteyenlerin hapis ve tazyiki uygulamasını kaldırmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. CHP İlçe Kadın Kollarının Nurhayat Kılınç başkanlığındaki yeni dönem yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Aslı Bider, Berfin Taylan, Cennet Kaya, Gizem Yıldırım, Hava Gökmeydan, Meral Balta, Meral Yıldız, Naslı Yılrız, Necla Mengüç, Sibel Yalçın. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here