CHP İskenderun’da 99’cu Yıl Kutlamaları!

0
36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle İskenderun’da bir kutlama töreni gerçekleştirildi. CHP İskenderun Teşkilatı, kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinlikler daha sonra ilçe binasında sürdü.

Anıt Alanında düzenlenen törende günün anlam ve önemine dair açıklamayı CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptı. Mansuroğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi bu memleketi parsel-parsel satıp yan gelip yatanların değil, bu vatan ve bayrak uğruna canını verip mukaddes topraklar altında yatanların kurduğu bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, yedi düvel emperyalist güçlere karşı savaşan ve bu uğurda canını verenlerin kurduğu bir partidir. Bu vatan ve bayrak uğruna canını verenlere selam olsun! Cumhuriyet Halk Partimizin 99. kuruluş yıldönümü ülkemize hayırlı olsun. Geliyor gelmekte olan!” dedi.

Açıklamalarında Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99’cu yaşını kutladığına dikkat çeken Mansuroğlu; “Bugün tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir.

Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir” diye konuştu.

Tek Adam Rejimini Yıkacağız

Tek adam düzeninin ülkeyi karanlığa sürüklediğine de değinen CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu; “Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır. Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı tüm toplumsal kesimlerle yanıt üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir. Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız.

Cumhuriyet Halk Partisi, 99. kuruluş yıldönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisinin 99. kuruluş yılı kutlu olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de 9 Eylül tarihinin önemli bir tarih olduğuna işaret ederek hem CHP’nin kuruluş yıldönümünü hem de İzmir’in kurtuluşunu kutladı. İstiklalin ve istikbalin teminatı olan CHP’nin 99 yaşında olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler parti binasında ikramlarla devam etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here