CHP İlçe Teşkilatı, Partilerinin 90. Yaşını Kutladı

0
51

chp iskenderun1Uyar; “Halkımızı Çağdaş Medeniyet Seviyesine Taşıyacak Siyasi Oluşum CHP’dir!

Cumhuriyet Halk Partisinin 90. kuruluş yıldönümü münasebeti ile dün Atatürk Anıt Alanına giderek, Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunan CHP İskenderun İlçe Teşkilatı, tören sonunda anı fotoğrafı çekildiler. Törende konuşan İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Partimizin ilk Genel Başkanı Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki eserim var biri Cumhuriyet, biriside CHP’dir sözlerine bizler hep sadık kaldık bundan sonrada ebediyen sadık kalacağız” dedi.

CHP İskenderun İlçe Yönetimi ve üyelerinin yanı sıra, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Büyükşehir, İskenderun ve Arsuz belediye başkan aday adayları da törende yerlerini aldılar. Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Burada bir konuşma yapan İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Atatürkçü ve sosyal demokrat bir siyasi görüşü benimsemiş olan Cumhuriyet Halk Partisi mensubu olmaktan onur duyduğumu belirtir, Ulu önder Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi olan Partimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü gönülden kutlarım. Misak-ı Milli sınırları için ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan ve tüm kesimlere kucak açan Cumhuriyet Halk Partisi ilk zamanki ruhu ile yoluna devam etmektedir” diye konuştu.

chp iskenderun2

Cumhuriyet Halk Partisinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkın mutluluğu için çalıştığını ve gelecekte de çalışacağını vurgulayan Uyar; “Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir. Yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının korunması için çalışacağız. Partimizin ilk Genel Başkanı Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki eserim var biri Cumhuriyet, biriside CHP’dir sözlerine bizler hep sadık kaldık bundan sonrada ebediyen sadık kalacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sürekli aydınlanma ilkesiyle toplumlara aydınlık yol göstermesinde hep rehber olmuştur. Bugün CHP’yi eleştirenler hiç unutmasınlar ki bu partinin sayesinde varlar ve politika yapıyorlar. Halkımızı çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacak siyasi oluşum Cumhuriyet Halk Partisidir. Herkesin demokrasi içerisinde özgürce yaşadığı, baskılardan uzak sevgi ve barışın hakim olduğu bir Türkiye dileğiyle, partimizin 90. kuruluş yıldönümünü tekrar kutlarım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here