CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu: “Her Karanlığın Sonu Aydınlıktır”

0
115

CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, Sivas Katliamının Yıldönümünde Konuştu: “Her Karanlığın Sonu Aydınlıktır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamının yıldönümünde bir açıklama yaptı.

Aralarında Aziz Nesin, Metin Altıok, Hasret Gültekin, Asım Bezirci ve Nesimi Çimen gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı, yazar ve sanatçılardan oluşan 33 kişinin Sivas’ta kaldığı otelde yakılarak öldürülmesinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Mansuroğlu, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşananların hem insanlık hem ülkemiz tarihinde kara bir leke olduğunu vurguladı.

Her karanlığın sonunun aydınlık olduğunu savunan Mansuroğlu; “Yobaz ‘dindarlar’ sağcı ve tutucu hükümetlerin arka bahçesi olmuştur. Sıkıntıya düştüklerinde yobazlara cellatlık görevi vererek konumlarını muhafaza etmişlerdir. 1974 Dünya Petrol Krizi sonrası canavara dönüştürülen yobazlar; İslam dünyasının kan revan oluşunun baş aktörleridir. Maraş, Çorum ve Sivas. Bu aktörler insanlık düşmanlığına tanıktır. Bugün de Türkiye dahil tüm Arap dünyası emperyalizmin uşağı yobazlarca ölüm kusmaktadır.

Mustafa Kemal; her zaman olduğu gibi bir kez daha tarih önünde haklı çıkmıştır. CHP dünyası bu yobazlarla her dönem mücadelesini korkusuzca sürdürmüştür. Karanlığa ışık tutanları yakarak kurtulacaklarını sananlar 2 Temmuz Sivas Katliamını gerçekleştirdiler. Her karanlığın sonu aydınlıktır. Aydınlığa ışık tutanlara selam olsun. Yitip giden canları rahmet ve saygıyla anıyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here