CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Dündar ve Gül’ün Tutuklanmaları Skandaldır”

0
100

serkan topal14Başarılı Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, sert konuştu.

CHP’li Vekil Serkan Topal, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının ulusal ve uluslararası bir skandal olduğunu savundu. Milletvekili Topal, hukukun bir kişinin hırsları sonucu yapılan hataları koruma ve kurtarma fonksiyonu taşıması ve buna alet edilmesinin ise bir başka skandal olduğuna işaret etti.

Türkiye Oraya Silah Değil Barış İhraç Etmelidir

“İki güzide gazetecimizin tutuklanması kabul edilemez” diyerek sert açıklamalarda bulunan Topal; “Cumhurbaşkanı Erdoğan şu soruların cevabını vermek durumdadır. O TIR’lar silah taşımakta mıdır? Evet, silah taşıyorlarsa bu silahlar kime gitmiştir? Televizyon ekranlarından yeminler ederek o silahların Türkmenlere gitmediğini söyleyen başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş yalancı mıdır? ‘Ayarlanmış’ hukuk onun da peşine düşecek midir? Ancak bizler akan kandan, yapılan katliamlardan o silahların nerelere gittiğini görüyoruz, biliyoruz. Oradaki Türkmen kardeşlerimizin yardım almadıklarına dair açıklamaları da bunun göstergesidir. Türkiye oraya silah ve savaş değil barış ihraç etmek durumundadır ancak maalesef iktidar hırsı bazılarının bunu yapmasına engeldir” diye konuştu.

Başbakan Ne İşe Yaramaktadır?

CHP’li Topal, bu olayı haberleştiren gazetecilerin özgür basının güzide elemanları olduğunu bir kez daha hatırlatarak; “Buna ek olarak bu haberin gün geldiğinde ne kadar önemli bir haber olduğunu da Türkiye ve dünya kamuoyu görecektir. Zaten telaşın nedeni ve baskının artmasının nedeni de budur. Peki, yüzlerce gazetecisi hapishanelerde olan, basın özgürlüğü endekslerinde yerlerde sürünen bir ülkenin ‘Basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir’ diyen başbakanı ne işe yaramaktadır? Başbakanlığını gelen talimatlara göre mi yapacaktır? Ben buradan bir kez daha iki gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, onların bir an önce özgürlüğüne kavuşmaları için mücadelemizi sürdüreceğimizi de belirtmek istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here