CHP Grubundan Mahkemenin ‘Red’ Kararına ‘İtiraz’

0
385

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Gazanfer Dik, 6683 nolu parselin TÜRGEV’e verilmesine yönelik alınan karar karşı açtıkları davanın mahkemece reddedildiğini bunun üzerine ret kararına Adana Bölge idare mahkemesinde itiraz ettiklerini açıkladı.

Değerli kent kaynaklarının imtiyazlı vakıflara peşkeş çekilmek suretiyle heba edilmemesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Dik, bu konuda kent dinamiklerinden de destek beklediklerini ifade ederek; “İskenderun Belediye Meclisi 06.02.2018 tarihinde Ak Parti meclis üyelerinin oylarıyla İskenderun belediyesinin tapulu mülkü olan ve üzerinde binalar olan 5.353,05 m2 lik 6683 nolu çok kıymetli parseli 49 yıllığına bedelsiz olarak TÜRGEV’e verilmesine (doğrusu peşkeş çekilmesine) karar verdiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Söz konusu karara karşı CHP meclis gurubu adına Hatay 1.İdare Mahkemesinde 2018/693 esas sayı ile iptal davası açtığımı kamuoyu ile paylaşmıştım. Açmış olduğumuz iptal davasında yürütmenin durdurulması talebinde de bulunduk. Maalesef Hatay 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması talebimizi ret etti. Bunun üzerine anılan ret kararına Adana Bölge idare mahkemesinde itiraz etmiş bulunmaktayız.

Söz konusu iptal davasını en değerli kent kaynaklarından biri olan taşınmazın imtiyazlı bir vakfa peşkeş çekilmek suretiyle heba edilmemesi için açmış bulunuyoruz. Bu sürece halkımız ile birlikte kent dinamiklerinin, baskı gruplarının, siyasi partilerin en yüksek seviyedeki enerjileri ile destek ve katkıda bulunmasını dilemekteyiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here