CHP Grubu, Kent Parkı Projesi Hakkında Ayrıntılı Bilgi İstedi

0
85

Belediye Meclisi Dört Maddelik Gündemle Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Meclis Salonunda toplandı. Dün İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri oylanırken, gündem dışı konuşmalar da yapıldı.

İlk olarak söz alan Meclis Üyesi Ak Partili Kemal Tekbaş, Gültepe mahallesindeki tapu tahsis belgesi olan 71 kişiye imar barışı ile kanunlar kapsamında bilgi verilip yardımcı olunmasını istedi.

Daha sonra söz alan MHP’li Meclis Üyesi Osman Çolak da, bilboardlarla ilgili ihaleye değindi. Yapılan ihaleye İskenderun’dan hiçbir firmanın giremediğini kaydeden Çolak, MHP ve CHP Grubunun bu ihaleyle ilgili encümende itirazları olduğunu ve ihalenin iptal edildiğini kaydetti. Yeni bir ihale yapılacağını ifade eden Çolak; “Yeni ihaleye tek faturada 240 bin TL iş bitirme belgesi şartı konulmuş. İskenderun’da tek bitirmede 240 bin TL değil 140 bin TL dahi iş bitirme belgesi alabilecek hiç kimse yok, araştırdım. Sizden ricam İskenderunlu firmalarımız bu ihaleye girebilsin, İskenderun kazansın. Elimizdeki argümanları başkalarıyla paylaşmayalım. İhalenin şartnamesini tekrar gözden geçirerek İskenderun’un esnaflarının ihaleye girmeleri sağlansın” diye konuştu.

İskenderun esnafının ihaleye girmesini kendisinin de tercih ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Muhammen bedel yıllık 300 bin TL olarak belirlendi. Hem bizim insanımız alsın, hem kaliteli hizmet etsin hem belediyeye para bıraksın. Önemli olan İskenderun halkının bütünü… Bende aynı fikirdeyim. İskenderun esnafı yapsın ama kaliteli iş yapsın hem de belediyeye gelir elde edelim. Biz bile ihalelerde yüzde 3 olanı yüzde 30’a çıkardık ki zarfçılık kalksın, kapı önünde ihale borsası kalksın. Bu işi yapacak ciddi insanlar ihaleye girsin diye” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak belediye meclis üyeleri ve kentteki reklamcıların katılımıyla bir toplantı düzenlenebileceği de ifade edildi.

Meclis toplantısında kent parkı ile ilgili bir önerge de sunuldu. CHP Meclis Üyeleri Gazanfer Dik, Gülden Özdemir, Hüseyin Tintaş, Yılmaz Öztürk ve Özer Çağşar’ın imzasıyla “Çalışması devam eden Kent Parkı projesinin ihalesi kaç TL’ye verilmiştir? İhale alıcısı unvanı nedir? Kaç firma ihaleye katılmıştır? İhale katılımcılarının teklifleri sırasıyla kaç TL’dir?” sorularının yer aldığı önerge meclise sunuldu. Başkan Seyfi Dingil, önergeye geniş kapsamlı, ayrıntılı bir şekilde bilgi verilmesi talimatını verdi.

Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından Sarıseki Belediyesi Hizmet binasıyla ilgili teklif verildi. Söz konusu binanın Gümrük Laboratuarı olmak üzere Gümrük Bölge Müdürlüğüne devredildiği kaydedilirken, imar affından yararlanılarak yapı kullanma belgesi alabilmesi için Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e yetki verilmesi teklif edildi.

Gündeme alınmasına karar verilen, “Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin mülkiyeti belediyemize ait olup, söz konusu parsel üzerinde bulunan Sarıseki Belediyesi hizmet binasının ruhsat belgesi ve yapı kullanım izni olmadığından dolayı ruhsatlandırılması maksadı ile yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin usül ve esaslara göre başvuru yapmak iş ve işlemlerini tamamlamak üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e yetki verilmesi” ile ilgili Emlak İstimlâk Müdürlüğü teklifinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

Gündem maddeleri ile ilgili söz alan CHP’li özer Çağşar’ın “Bilgisayar ortamında verilere ihtiyacımız var. 2017 gerçekleşmelerinin, 2018 yılının 9 aylık gerçekleşmelerinin ve 2019 yılı önerdiğiniz bütçenin taslağını excel ortamında bizlere göndermenizi rica ediyoruz” şeklindeki talebine karşılık Başkan Dingil talebin karşılanması yönünde ilgili müdürlere talimat verdi.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan; “Belediyemizin 2019 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi. Belediyemizin 2019 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi. Belediyemizin 2019 yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi. Zabıta personellerine 2019 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi” oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)