CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdem Harmaoğlu Oldu!

0
447

“Şimdi İcraat Zamanı!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Gençlik Kolları Olağan Kongresi geçtiğimiz hafta sonu ilçe binasında gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı seçimin galibi Avukat Erdem Harmaoğlu oldu.

Pazar günü ilçe binasında düzenlenen seçimde iki adaydan biri olan Öğretmen Sercan Gönüllü 63 oy alırken, Avukat Erdem Harmaoğlu 90 oy alarak CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Sezer Kara; “Güzel bir Pazar gününde özel bir seçim yapıyoruz. Bu seçimin, 96 yıllık dev çınarımıza yeni filizlerin ekleneceği bir kongre olacağına inancım tamdır. Biz burada geleceği inşa edeceğiz. Gerçekten samimiyetle, sevgiyle saygıyla, güven bağlılık ve emekle taçlandırdığımız siyaset anlayışımızı gençlerle bütünleştirerek geleceğin siyasetini yaratmaya gayret edeceğiz.

Arkadaşlar, bu kürsü siz adaylar için; demokrasinin, barışın, kardeşliğin birlik ve beraberliğin dilidir! Parti içi kavganın yeri değildir! Bu kürsü projelerimizi, hayallerimizi, umutlarımızı ve partimizin iktidar hedefinde vereceğimiz mücadeleyi anlatmanın yeridir!

Aydınlık bir ülke yaratacak olan, yaktığımız ateşi tüm Türkiye’ye yayacak olan siz gençlersiniz… Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet değerlerine saldıran, ülke çıkarlarını hiçe sayan, halkı yoksulluğa iten, işçiyi, köylüyü, emekçiyi yok sayan, kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini elinden alan, üniversiteli gençliği açlığa ve intihara sürükleyen diktayı yıkacak olan siz gençlersiniz.

‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ şiarıyla mücadeleye devam edeceğiz! Bu kongreler Gençlik Örgütümüzün gücüne güç katacak olup, iktidar hedefimize eklenen bir tuğla olacaktır” şeklinde konuştu.

Gençlik Kolları Başkan Adayları da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından birbirlerini kucaklayıp, başarı dileyerek seçimin startını veren başkan adayları, seçimin kardeşlik ortamında geçmesine vesile oldu. Adeta demokrasi şöleninin yaşandığı seçimin galibi ise Avukat Erdem Harmaoğlu oldu.

Sonuçların açıklanmasının ardından yeniden kucaklaşan Erdem Harmaoğlu ve Sercan Gönüllü, kol-kola verdikleri pozla bundan önce olduğu gibi bundan sonrada birlikte çalışmaya devam edeceklerinin mesajını verdiler.

CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı olan Avukat Erdem Harmaoğlu, kongre sonunda yaptığı kısa konuşmasında, üyelere teşekkür ederken; “Bizleri bu göreve layık gören, bir güven hissi içerisinde sandığa gidip oy veren tüm Cumhuriyet Halk Partisi sevdalılarına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Partimizin Hatay’daki tüm temsil kademeleri ile tam bir uyum ve koordinasyon şeklinde çalışacağımızın teminatını veriyor, tüm genç arkadaşlarımın ellerinden tutarak ve kalplerimizi birleştirerek, şimdi icraat zamanı diyoruz! Üreten gençler sahaya, yerelden genele iktidara!” diye konuştu.

Harmaoğlu başkanlığındaki gençlik kolları yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu; Alkan Köybaşı, Emin Ergün, Hazal Gürün, Ebru Mantaş, Deniz Abacı, Leyla Şenay Bilen, İhsan Türkoğlu, Taylan Çiçek, Sinem Şişli. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here