CHP Belen’de Katılım Töreni!

0
339

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe binasında, partiye katılım töreni düzenlendi. Belen’in tanınmış isimlerinden Mehmet Kaya, Yavuz Çil, Hakan Cezayirlioğlu ve Mevlüt Çokbilgi CHP Belen Ailesine katıldı. Ailelerine katılan yeni üyelere rozetlerini takan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, yeni üyelerle el ele birlik pozu da verdi.

Yeni üyelere hoş geldiniz diyen Yüksel; “Belen de çok değerli kardeşlerimiz tarihi bir karar aldılar, tarihi bir görev üstlendiler. Biz çıkarımızı, menfaatimizi değil memleketimizi, yaşadığımız yeri, vatanımızı, bayrağımızı seviyoruz dediler ve CHP Ailesine katılma kararı aldılar. Bir nefer gibi CHP’de Türk milletine, Türk bayrağına sahip çıkma kararı aldılar. Kendilerine hoş geldiniz diyorum, gönülden kutluyorum” dedi.

Katılım töreninde gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda da bulunan İlçe Başkanı Yüksel, ilk olarak Kıbrıs Rum kesiminde bayrak yakılması olayına değinerek, “Bizim açımızdan, Türk milleti açısından üzücü bir gündü. Kıbrıs Rum kesiminde Kıbrıs Cumhuriyetimizin bayrağı yakıldı. Kıbrıs bizim ana yurdumuz. Yavru vatan diyoruz ama Kıbrıs Türk milletinin ana yurdu. Kıbrıs Türk milleti için, Türkiye Cumhuriyeti için önemli ve önemli kalmaya devam edecek. Orası bir Türk yurdudur, Türk yurdu olarak kalmaya devam edecek ve şanlı Türk bayrağı ile beraber Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bayrağı sonsuza kadar orada dalgalanacak” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanının Adayı Hiçbir İlçede Yok

Gerçekleştirilen delege seçimleri hakkında da bilgiler paylaşan Yüksel; “Kongreler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Bir işe başlarken yalanla, iftirayla, gıybet ile başlamak acizliktir, utanmazlıktır. Ne deniyor ‘Ben Büyükşehir Belediye Başkanının adayıyım.’ Yok böyle bir şey! Ayıp değil mi? Cumhuriyet Halk Partisi mensubu yalan söylemez, iftira atmaz, gıybet yapmaz.

Büyükşehir Belediye Başkanının adayı hiçbir ilçede yok. Büyükşehir Belediye başkanımızı bu işe karıştırmak, bir delege seçimine karıştırmak büyük bir gaflettir, utanmazlıktır. Yine bütün mahallelerdeki delege seçimlerimize hiç kimse laf söyleyemez, leke süremez. Herkes özgür iradesi ile geldi, istediği listeye oy verdi, şeffaf sandığın içine atıldı ve tek tek sayıldı, herkes saygı duyacak. Bu seçimlere katılan tüm üyelerimize bizim listeye oy versin vermesin hepsine teşekkür ediyorum, hepsinin emeğine, yüreğine sağlık” diye konuştu.

Ülkemiz İçler Acısı Durumda!

Ülkenin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu öne süren Yüksel; “Ülkemizdeki manzara yürekler acısı. İstanbul Fatih’te bir aile siyanürle intihar ediyor. Antalya’da yine bir aile siyanürle intihar ediyor. İstanbul Bakırköy’de bir aile kendi canına kıyıyor. Ülkedeki manzara bu… Hiç utanmadan, sıkılmadan Türkiye’nin bütün nimetlerini kursağından geçireceksin, bir yüzükle siyasete başladım diyeceksin, bir yüzük dışında zenginleşirsem çalmışımdır diyeceksin ama lüks içinde yaşayacaksın. Hani hiçbir şeyiniz yoktu.

Ben emekli, işsiz, asgari ücretli kardeşime, çiftçime,  köylüme sesleniyorum, emeklilikte yaşa takılanlara sesleniyorum, ülkedeki bu kötü gidişe dur demek için tek bir adres var o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Yıkılmayan bir kale, halkı için mücadele eden bir kale… Bugün emeklilikte yaşa takılanların yanında, mazlumun yanında, haksızlığa, adaletsizliğe uğrayanların yanında kim var? Cumhuriyet Halk Partisi var. Asgari ücretlinin, işsizin yanında CHP var.

Bugün ülkedeki açlık sınırı 2 bin TL’nin üzerinde, emekliye 1.000 lira vermekle Türk milletini kandırmak ve aldatmak istiyorlar. İnsanlar aç, insanlar yoksul, insanlar çocuğunun cebine okul harçlığı koyamadığı için intihar ediyor. Artık bu milletin ve bu ülkenin yakasından düşün. Ülkemizde son bir yılda intihar edenlerin sayısı trafikte hayatını kaybedenlerin sayısının üstüne çıkmış Cumhuriyet tarihinde ilk defa.

İnsanlar parkta kendi kendine konuşuyor, kendi kendini sorguluyor. Bugün psikoloji doktorlarının önünde sıra var ve ilaç yetişmiyor. Ülkedeki manzara bu! O yüzden herkesin tavır alması gerekir. Herkesin bu işe artık bir dur demesi gerekir. Bugün yıkılmayan kale Cumhuriyet Halk Partisidir! Adaletin, bayrağın kalesi, direnenlerin, taviz vermeyenlerin partisi Cumhuriyet Halk Partisi! Cumhuriyet Halk Partisinde birleşelim” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here