CHP Belen’de Kadınların Ayak Sesleri!

0
104

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Kadınların Gücü ile Zafere Ulaşacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından düzenlenen toplantıda konuşan CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Emine Ayaz, delege listesinde kadınlara öncelik vermesinden ötürü İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’e teşekkür ederek; “19 bayan delegemiz var. Başkanıma çok teşekkür ediyorum bizlere öncelik verdiği için” dedi ve Yüksel’e çiçek takdim etti.

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel de; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Belen ailesi olarak kadınlarımıza büyük değer ve önem verdik. Bu açıdan da hem yönetim kurulu üyelerimiz arasında hem delegelerimiz arasında büyük çoğunlukta kadınlarımız var.  Onlarla zafere ulaşacağız. Kadının gücü her şeyi yenecek ve kadınların iradesi, kadınların topyekün mücadelesi ile o zafere ulaşacağız.

Kadınlar annedir, kadınlar kız kardeştir, kadın olmadan hiçbir şey olmaz. Kadın en önemli unsurdur. Kadın olmadan zaten erkek olmaz. Onun için kadına yapılan şiddeti kınıyoruz. Kadına kalkan eller kırılmalı, o eller yok edilmeli. Maalesef ülkemizde kadına karşı şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin hızla yükseldiği bir süreçteyiz. Sadece 2019 yılında 20 Kasım tarihine kadar yani 324 günde 302 kadın erkekler tarafından katledilmiştir. 502 kadında şiddet görmüştür. Manzara içler acısı.

Ülkesi için sırtında mermi taşıyan, Kurtuluş Savaşı’nda en önde giden, evladı, ülkesi, vatanı, bayrağı için en önde yürüyen kadınlarımıza bu yapılan şiddeti lanetliyorum. En ağır ceza gelmeli. Kadına kalkan el, doğrultulan silah mutlaka yok edilmeli. Bir cinayetin hiçbir şekilde haklı gerekçesi olamaz. Allah’ın verdiği canı hiç kimse alamaz. Kadınlarımızı dört elle kucaklayacağız, kadınlarımıza en önde saf tutturacağız, kadınlarımızı başımızın tacı yapacağız” şeklinde konuştu.

İnsanlarımızı Zehirliyorlar

Ülkemizde kurulan ve zehir saçan termik santrallerle ilgili de konuşan Yüksel; “Ülkemizde termik santraller var sayısı 15. Kurulduğu yerde tabiatı, canlıyı, yeşili ve insanı yok ediyor. Bugün bakıyorsunuz Trakya’da, Maraş’ta, termik santralin olduğu her yerde kanser hortlamış, aynı grip salgını gibi kanser hastalığı Türkiye’de tavan yapmış durumda. Termik santraller zehir saçıyor bunu kuran yandaşlar, bu termik santral işletenler, bir eli yağda bir eli balda bir servet denizinde yüzüyorlar. Ama baca takmayacağım diyorlar. İşte Türkiye’nin gerçek gündemi bu… Yıl 2018’e kadar baca takılması için verilen süre AKP hükümeti tarafından 2022 yılına kadar uzatıldı. Bu ne demek biliyor musunuz? 2022 yılına kadar insanlar ölsün, insanlar zehirlersin, çocuklar zehirlersin… İşte ülkenin geldiği nokta bu…” diye konuştu.

Uyuyanlar Uyanmaya Başladı

Ülkenin bir kaos içerisinde olduğunu öne süren Yüksel; “Meşhur lastik fabrikası Goodyear üretimi durdurma kararı verdi, işçiler 30 Kasım’dan sonra ücretsiz izne ayrılacak. Fabrika işçilerini ücretsiz izne ayırıyor, kepenk kapatıyor. Bugün yine Atlasjet uçuşlarını durdurdu. Sarar fabrikası yine bugün itibarıyla üretime ara verdi. Türkiye’nin gerçek gündemi bu. Türkiye bir açmazın, bir karanlığın, bir kaosun içerisinde. Ekonomik kriz artık insanları katlediyor, babalar ağlıyor. Uyuyanlar uyanmaya başladı. Uyanın geleceğimize hep beraber sahip çıkalım” dedi.

“Gümbür-Gümbür İktidara Yürüyoruz”

Ülke çıkmazın içerisindeyken hükümet kanadının Cumhuriyet Halk Partisi ile uğraşmaya çalıştığını da öne süren Yüksel; “CHP kongrelerine, kurultayına giderken karıştırılmak isteniyor. Niye hiç düşündünüz mü? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi vatana gerçekten sahip çıkıyor, vatanı karşılıksız seviyor, CHP bayrağını karşılıksız seviyor, haksızlığın karşısında ses yükseltiyor, zulme, adaletsizliğe ses yükseltiyor, bütün pislikleri ortaya çıkartıyor. Ne yapar ne ederiz de yerel seçimde iktidar olan CHP’yi bir iç çatışma ile karşı karşıya bırakırız hesapları yapıyorlar.

Bu şekilde partimizle uğraşan, dizayn etmek isteyen insanlar var Ak troller var. Hiç kimse heveslenmesin Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta tarihi görevini, tarihi misyonunu en iyi şekilde yapmaya devam edecek.

Büyükşehirleri kaybettiler hala hazmedemediler. Cumhuriyet Halk Partisi yerelde iktidara geldi, gümbür-gümbür genelde de iktidara yürüyor. İsteseniz de istemeseniz de hazmedeceksiniz, kabul edeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi yerelde iktidar olmuştur Cumhuriyet Halk Partisi şimdi genelde iktidara yürüyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here