CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Artık Değişim Başladı!”

0
25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık basın toplantısında yine gündemdeki konular üzerine değerlendirmelerde bulundu. Yüksel; “Baskı ve zulüm uygulayan bir iktidara, dayandık ve bu zamana kadar drendik. Arık değişim başladı, gelmekte olan gümbür-gümbür geliyor” dedi.

Konuşmasının başında, Hatay’ı temsilen katıldıkları Mersin mitinginden bahseden Yüksel; “Mersin mitinginin ardından, bir sayı tartışması içine çekildik. Biz CHP olarak, orada 100 binin üzerinde insan olacağını söylemiştik. Evet, 100 binin üzerinde katılım vardı, ancak sayı çok önemli değil. Biz Umut Meydanında, heyecanı, umudu ve dirilişi gördük. Milletin sesinin gümbür-gümbür haykırdığına şahitlik yaptık. Orada, iktidara yürümenin gümbür-gümbür sesi vardı.

Şimdi ben sayıyı açıklıyorum. Biz orada sadece ‘BİR’dik! İşçisi, emeklisi, genci, yaşlısı ve kadınıyla bir aradaydık, hep beraberdik, birdik! Oradaki gibi Türkiye’de birbirini sevecek, birleşecek ve bu badireden hep birlikte çıkacağız” diye konuştu.

Konuşmasında, büyük bir tehlikenin altını çizmek istiyorum diyerek, yanlış ‘Suriye politikası’ hakkında da konuşan CHP’li Yüksel; “Yanlış Suriye Politikası, Türkiye’yi bir bilinmeze sürüklüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu şekilde mülteci alımı yoktur. Onlar çok akılsız da biz çok mu akıllıyız? Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde duruyoruz. Karşımızda, 9 milyonu geçen mülteci var. Tek çaremiz, bu insanların barış ve huzur içerisinde, desteklenerek ve kollanarak, her türlü yardım yapılarak kendi ülkelerine dönmelerini sağlamaktır. Bunu sağlamak zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Vatandaşlığı Bu Kadar Ucuz mu?

Tehlikenin katlanarak büyüdüğüne de işaret eden Yüksel; “Bu insanlara bugüne kadar 90 milyar 800 milyon lira harcandı. Kendi vatandaşımız ise ıstırap ve sefalet içerisinde! Onlara bu kadar yardım yapılacak ama bizim vatandaşlarımız bu soğuklarda kömür alamayacak durumda olacak!

Ayrıca, bu insanlara peynir ekmek gibi vatandaşlık veriliyor. Bu kadar ucuz mu Türk Vatandaşlığı! İddialara göre vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı 900 binin üzerinde. Bu büyük bir tehlikedir” şeklinde konuştu.

Öte yandan son gülerde gündem yaratan, Suriye Meclisinin Hatay üzerinde aldığı kararla ilgilide konuşan Yüksel; “Bu karar bizim için yok hükmündedir, esemesi bile okunmaz. Senin Hatay toprakları üzerinde söz söylemeye hakkın yoktur. Hatay vatandır, Hatay vatanın bir parçasıdır, Hatay gururumuzdur ve öyle kalmaya devam edecektir” dedi.

Enflasyonda Avrupa Birincisiyiz!

Ekonomik anlamda yaşadığımız kötü günleri de değerlendiren CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Enflasyonda Avrupa birincisiyiz! Son günlerde Asgari Ücret tartışması, memur ve emeklilerin aylıklarının ne olacağı tartışmaları var. Ücretleri ne yaparsan yap, ne kadar verirsen var! Sonu hüsran olacak! Çünkü kaşığın ucuyla vereceksin, kepçeyle geri alacaksın. Hayat Pahalılığı devam ettiği sürece değişen bir şey olmaz! Halkı kandıran TÜİK’in verdiği rakama göre bile enflasyonda Avrupa birincisiyiz, Dünyada da 11’ciyiz. Bizi kıskanan Almanya’da Enflasyon yüzde 5!

Ülkemizdeki geçek enflasyon en az yüzde 50’dir. Piyasadaki zamlar % 60 ila 100 arasında değişiyor. Devlet bile kendi alacağı olan harçlar ve vergilere zam yapıyor. Ocak ayında uygulanacak artış % 36. Bir bakıma enflasyon rakamını kendileri açıklıyor.

TÜİK, sarayın aldatıcısı bir kurum haline geldi. Genel başkanımız oraya gitti, kapıları açmadılar. Bir bakıma gerçek yüzleri ortaya çıktı. Ancak biz o kapıları açmasını biliriz. Çay-simit hesabıyla gelenler, yine çay-simit hesabıyla gidecekler.

Türkiye yönetilemiyor. Dış güçler masalının da yalan olduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili dün 250 TL’ye doldurduğumuz sepeti artık 600 TL’ye dolduruyoruz. Biz yapıyoruz diyor! İşte Dış Masallar yalanının da bir abartı olduğu ortaya çıkıyor. Sonuç olarak AKP sebep, fakirlik ve yokluk da neticedir, değerli arkadaşlar” diye konuştu.

Halen İhanet Peşindeler…!

Elde kalan devlet kurumlarını satarak, iktidarın halen ihanet peşinde olduğunu da sözlerine ekleyen Yüksel; “BAE ve Katar’a gittik! Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin gıdım-gıdım biriktirerek oluşturduğu kurumları, belirli bir para karşılığı Birleşik Arap Emirlikleri ile Katar’a devretme sözü ile karşı karşıyayız. Son kalanları da Arap bedevilerine peşkeş çekecekler. Hani bunlar FETÖ’cüydü, hani 15 Temmuz’un finansörüydü?

Katar’a niye gidildi? Arap Emirlikleri neden geldi? Ucunda Aselsan var, Hava Savunma Sistemi var. Bunları devredip bir ihanet daha yapmayı düşünüyorlar. Yapamayacaklar, karşılarında CHP var.

Uzun zamandır direndik. Baskı ve zulüm uygulayan bir iktidara, dayandık ve bu zamana kadar drendik. Artık değişim başladı, gelmekte olan gümbür-gümbür geliyor. Bu ışık 2019’da yandı. Ankara ve İstanbul’un ardından bütün Türkiye vatanseverlerin eline geçecek. Sandık gelecek ve değişim yaşanacak!” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here