CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Onurlu Bir Partinin Neferleriyiz”

0
42

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve Yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer ile birlikte, partilerinin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Belen Atatürk Anıt Alanında tören düzenledi.

Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunan CHP’liler, burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular ve hemen akabinde İstiklal Marşımızı okudular.

Törende bir konuşma yapan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu gün. Esasında temellerimiz Sivas Kongresi’nde atıldı, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsuna çıktığı gün atıldı temellerimiz… 9 Eylül 1923’te partimiz kuruldu. Herhangi bir parti değil, büyük bir çınar. O tarihten bu yana vatana, bayrağa, geleceğimize hizmet ediyor ve hizmet etmeye devam edecek.

Başınızı dik tutun. Onurlu bir partinin, tarih kokan bir partinin neferleriyiz, üyeleriyiz. Başınızı dik tutun ve bu partide olmanın onurunu ve kıvancını, gururla, sevinçle hep beraber yaşayalım. Biz cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyet bir erdemdir, Cumhuriyet bir fazilettir, Cumhuriyet saltanata, saraya dayanan değil, halka dayanan bir rejimdir. Onun için sonuna kadar Cumhuriyetçiyiz” diye konuştu.

Atatürk ilkelerinin önemini sıralayan Yüksel; “Biz milliyetçiyiz. Sadece bağıran, çağıran, slogan atan milliyetçi değiliz. Biz Atatürk milliyetçisiyiz! Temelinde etnik yapı, mezhepsel yapı, yok. Temelinde Türk vatandaşlığı var, temelinde Türk milleti var. Gerektiğinde milliyetçiliği Ege’nin denizine, Kıbrıs’ın Beşparmak dağları’na, Afyon’un tarlalarına, emperyalist güçlere rağmen yazmışız.

Biz öyle milliyetçiyiz. Biz Halkçıyız! Kimsesizlerin kimsesi olduğumuz için halkçıyız. Biz Devletçiyiz! Komşun açken aç yatma diyen bir devlet anlayışımız var. Halkı yaşat, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir devlet anlayışımız var. Devlet anlayışımız budur. Biz onun için devletçiyiz.

Biz Devrimciyiz! Biz yeniliği açığız. Değerlerimizi kaybetmeden, geçmişimizi inkar etmeden ve gurur duyarak ve yeniliklere ayak uydurarak biz devrimciyiz. Gericiliğe, yobazlığa, aymazlığa, hırsızlığa, arsızlığa karşı dik duran devrimciyiz. Biz Laikiz! Laik olmaktan gurur duyuyoruz. Laiklik bir ülkenin, bir arada olması, birlik ve dirlik içinde olmasıdır.

Şu anda ülkemizde laiklik yok sayılırken, anayasada yazdığı halde çiğnenirken ne yaparsanız yapın sonuna kadar laik olacağız, laikliği son nefesimize kadar koruyacağız. Ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır laiklik. Kutsal dinimizi siyasetin oyuncağı yapanlara karşıyız, hiçbir dönemde dinimize bu kadar zarar verilmemiştir.

Son nefesimize kadar Atatürk’ümüzün 6 okundaki tüm değerlere sahip çıkacağız. Biz laik, sosyal, hukuk devletiyiz, anayasamız bunu söylüyor. Buna sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunu bilmeyenler ya bilecek ya öğrenecek!” dedi.

İktidara geldikleri takdirde olacaklardan da söz eden Yüksel; “CHP iktidar olduğunda, Türkiye’de adalet olacak, eşitlik, hak, hukuk olacak. Çocukların kafasına vurulmayacak, çocuklar yatağa aç girmeyecek. Türkiye’nin gelirini, Türkiye’nin zenginliğini 84 milyona eşit şekilde dağıtacağız ve sınırları koruyacağız. Tekrar Türkiye dünyada gümbür gümbür sesini duyuracak. İşte Cumhuriyet Halk partisi iktidar olursa bunlar olacak. İktidara giderken kuruluş yıldönümümüzü kutluyorum” diye konuştu.

Törende, yapılan konuşmaların ardından 98’inci Kuruluş yıl dönümü pastası da kesildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here