CHP Adayı Şahutoğlu Enerjisiyle Göz Dolduruyor

0
180

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, beraberinde İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, bazı meclis üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu ile birlikte ziyaretlerine devam ediyor.

Şahutoğlu bu kapsamda, İnşaat Mühendisleri Odası, Maraşlılar Derneği, Tunceliler Derneği, Kırıklanlılar Derneği, Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği ve Çevre Koruma Derneğini ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde projelerini anlatan Şahutoğlu; “Bu şehrin birliğini, dirliğini, barışını, huzurunu ve kardeşliğini ciddi manada ayakta tutacak canlı kalacak bir yapının şehrin yönetiminde hakim olması lazım. Temel hedef barış, huzur ve güvenlik. Bu kavramların olmadığı bir şehirde yaşamanın hiçbir anlamı yok. Ben şehir hayatını insana benzetiyorum. Şehrin bir bedeni bir de ruhu vardır. Bedeni sokakları, caddeleri, yapıları, yeşil alanları, sosyal tesisleri, kültürel merkezleri…

Bunlardan İskenderun’da hangisinden memnunuz? Hijyen, temizlik konusunda çok ciddi bir sıkıntımız var. Şehrimize dışarıdan baktığımız zaman şehir yeşil alanlardan mahrum. Çevre düzeni son derece zayıf! Bina yapıları da son derece estetikten, görsellikten, zarafetten uzak! Neredeyse beton yığını bir şehirde yaşıyoruz. Sahil şeridimiz olmasa inanın İskenderun’da nefes alacak yerimiz yok. O yüzden bu şehrin bu yapısına el atmak lazım. Caddelerinden başlamak lazım! Kısa vadeli planlama çerçevesinde temiz bir şehir… Temiz, yeşil alanları, ağaçları fazla miktarda olan bir şehir yaratacağız, oksijene ihtiyacımız var.

Şehrin en önemli sıkıntılarından biri iki cadde üzerine sıkışmış durumda; Şehit Pamir ve Ulu Cami Caddesi. Bu işin çözümü, şehrin yaşam alanlarını geniş sahalara yaymak lazım, yeni cazibe merkezleri oluşturmak lazım! Şehit Pamir’de dükkan tutmazsam para kazanamam algısını bitirmek gerek. Bu kira fiyatlarının artmasına da neden oluyor. Yeni cazibe merkezleri oluşturmamız gerek. Yeni merkezler ihdas etmeliyiz.

Kentsel dönüşüme ihtiyaç var ama rant kaynaklı olmadan. Kentsel dönüşümden hedefimiz şu olmalı. Görsel çirkinliğe son verecek adımları atmak; yeşil alanların, sosyal kültürel alanların, otoparkların, sportif sahaların, bisiklet yollarının, alışveriş alanlarının ve ortalarında kent meydanlarının olduğu bir örnek projemizi Meydan Mahallesinde yapmayı hedefliyoruz. Benim tasarım dikey yapılaşma, bol yeşil alan… Feyezan kanalını şık bir yaşam alanı haline getireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hizmetlerini gerçekleştirirken hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye meydan vermeyeceklerini de önemle vurgulayan Şahutoğlu, kentin 45 mahallesine ve her kesimden vatandaşa eşit hizmet götürmek adına azami gayret sarf edeceklerini kaydetti.

Dernek başkanları ve yönetimleri samimi bir şekilde karşıladıkları Şahutoğlu’na taleplerini iletirken çıktığı yolda kendisine başarılar dilediler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here