Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, Vali Topaca’yı Ziyaret Etti

0
93

bakan sarı hatay3Bakan Sarı; “Hatay İçin Elimizden Gelen Hizmeti Yapmak İçin Çalışacağız”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Antakya Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hak Sahipleri Tapu Dağıtım Töreni’nin ardından Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ‘nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Tapu Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Hatay’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Sarı, Hatay’a hayırlı bir iş için geldiğini vurguladı. Bakan Sarı; “Yaklaşık 1926 yılından beri kadastro sorunu olan Alahan Mahallemizde 153 hane sahibine tapularını verdik. 90 seneden beri mülkiyet noktasında sıkıntı içerisinde olan, her an acaba bu kadar zamandır oturduğum yuvam başkaları tarafından alınır mı endişesine bugün itibariyle son vermiş olduk.

bakan sarı hatay4

Hatay’da kentsel dönüşüm noktasında projelerimizi devam ettireceğiz. Antakya ve İskenderun’da mevcut projeler var. Yeni ihtiyaç duyulan alanlarda da bu konuda yardım etmek istiyoruz. Hatay’ın tarihi, inanç ve kültürel değerini biz de çok iyi biliyoruz. Hatay için elimizden gelen hizmeti yapmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Vali Topaca ise Hatay hakkında Bakan Sarı’ya birkaç bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve beraberindekiler; Valiliğimizin ikinci katında yer alan, Hatay Millet Meclisi Başkanı ve üyelerinin balmumu heykellerinin ve Hatay Devleti’nin tarihine ışık tutan belgelerin yer aldığı “Hatay Devleti Müzesi’ni de gezdiler.

bakan sarı hatay5

Bakan Sarı Antakya Belediyesi’ni de Ziyaret Etti

Bakan Sarı ve beraberindeki heyet daha sonra Antakya Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Sarı, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin makamında gerçekleşen ziyarette, Antakya Belediyesi tarafından Emek ve Aksaray Mahallelerinde 350 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi konusunda Başkan Kimyeci’den brifing alarak, fikirlerini beyan etti. Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya günün anısına hediye takdim ederek hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here